Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Kirazlı Manastırı Vakıf işletecek

Kirazlı Manastırı Vakıf işletecek

Erdek Kirazlı Manastır piknik ve mesire yeri Erdek Turizm ve Tanıtma Vakfına 9 yıllığına kiraya verildi. Orman İşletme Müdürlüğünde yapılan ihaleyi Erdek Turizm ve Tanıtma Vakfı kazandı.

Erdek Kirazlı Manastır piknik ve mesire yeri Erdek Turizm ve Tanıtma Vakfı`na 9 yıllığına kiraya verildi.
Orman İşletme Müdürlüğünde yapılan ihaleyi Erdek Turizm ve Tanıtma Vakfı kazandı. Vakıf Bandırma Orman İşletme Müdürlüğüne yıllık 2 bin 600 TL kira bedeli ödeyecek. Vakıf bu süre içersinde Kirazlı Manastır piknik ve mesire yerine kendi imkânlarıyla konaklama ve sosyal donatı alanları yapacak. Erdek Kirazlı Manastır piknik ve mesire yerinin ilk kez 17 Ağustos 2009 tarihinde ihalesinin yapıldığını hatırlatan Bandırma Orman İşletme Müdürü Tuncay Akgün, ancak bu ihalenin evrak eksikliğinden dolayı iptal edilmesi üzerine ikinci ihalenin 15 Temmuz 2010 tarihinde müdürlüklerince yinelendiğini söyledi.
İhaleyi yıllık 2 bin 600 TL kira bedeli ödemeyi taahhüt eden Erdek Turizm ve Tanıtma Vakfının kazandığını açıklayan Akgün, 9 yıllık bu alanın üst kullanım hakkını alan Vakfın bu süre içerisinde kendi öz kaynaklarıyla konaklama ve sosyal donatı alanları yaptıracağını dile getirdi. Yerel yönetim olarak hedeflerinin ilçedeki turizm çeşitliliğini arttırmak olduğunu dile getiren Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, yerel yönetim olarak ilçenin 45 gün olan turizm sezonunu 6 aya çıkarmayı hedefliyoruz. Din ve tarih turizmi de alternatif turizmler alanlarımız arasında. Kirazlı Manastırını da bu amaçla değerlendireceğiz" dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false