Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Kırcı, 15´ler hareketine öfkeli

Kırcı, 15´ler hareketine öfkeli

AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun talimatıyla 15 CHP´li vekilin İYİ Parti´ye geçişi ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Kırcı açıklamasında, Türkiye´nin sosyal yaşamdan ekonomiye ülkemize her anlamda çağ atlatacak daha etkin bir yönetim sistemine geçişin arifesinde bulunduğunu söyledi.
Kırcı, ?Bu gidişatı durduramayan ve aday olmamak için her yolu deneyenlerin son tertibi milletvekili transfer rezaletidir. Türkiye´yi yönetmek ciddi bir sorumluluktur, bu sorumluluğu üstlenmek de cesaret gerektirir. Milletin karşısına çıkma cesareti olmayanlar son siyasi mühendislik girişimiyle siyasi iflaslarını bir kez daha belgelemiş oldular.? dedi.
Her şeyin başının temiz siyaset olduğunu belirten Kırcı ?Temiz bir siyaset için etik ilkelerin siyasal partilerce içselleştirilmesi gerekir. Ahlaki temelden yoksun bir siyaset siyaset değildir. Transferde kullanılan vekiller üzerinden milli iradeye bir kez daha saygısızlık yapılmış, seçmen iradesi hiçe sayılmıştır. İttifaklar hukuken meşru olduğu halde, milletvekili transfer edilen parti teşkilatlanma ve kongre şartlarını sağladığı halde gizli kapaklı yollara başvurulması, atılan adımın bir partiyi seçime sokmanın ötesinde bir amacının olduğunu göstermektedir.? dedi.
Dışarıdan dikey destekle, içeride yatay geçişlerle yol almaya çalışan Kılıçdaroğlu CHP´si, yapıcı ve yol gösterici bir muhalefet ihtiyacına cevap vermekten uzaktır diyen Kırcı, devamında ?Erken seçim nutukları atıp hodri meydan çekenler sandık önlerine gelince de ödünç vekil taktiğine başvuranları kurdukları kirli ittifaklar kurtaramayacak, bu ahlak dışı hareket millet vicdanında ve 24 Haziran´da sandıkta mahkum olarak tarihi bir hezimet alacaktır.? ifadelerine yer verdi.

Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Kırcı hareketine öfkeli
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli