Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Kırcı, Alman siyasetçilere öfkeli

Kırcı, Alman siyasetçilere öfkeli

AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, Alman siyasetçilerin televizyon düellosunda Türkiye´yi seçim malzemesi olarak kullanmasının yanı sıra Merkel´in Türkiye ile üyelik müzakerelerinin sona erdirilmesini AB gündemine taşıyacağını belirtmesine tepki

AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, Alman siyasetçilerin televizyon düellosunda Türkiye´yi seçim malzemesi olarak kullanmasının yanı sıra Merkel´in Türkiye ile üyelik müzakerelerinin sona erdirilmesini AB gündemine taşıyacağını belirtmesine tepki koydu.
Almanya´da yaklaşan seçimler öncesi Türkiye karşıtlığı üzerinden yürütülen propagandayı hayretle izlediklerini belirten Kırcı "En son olarak Türkiye´nin yarım yüzyılı aşkın bir süredir devam eden AB süreci hedef alınmıştır. Merkel Almanya´sı Türkiye´nin AB yolculuğunu iç politikada seçim malzemesi yaparak hem ikili ilişkilerimizi hem de AB ile olan ilişkileri yozlaştırmaktadır. Kıta genelinde yükselen aşırı sağa özenerek verilen duygusal tepkiler populizmin Alman siyasetini tümüyle teslim aldığını göstermektedir. Almanya´nın AB´nin önde gelen bir ülkesi olarak hem küresel politikada daha aktif olmayı istemesi hem de Türkiye ile ilişkilerde sorumsuzca hareket etmesi büyük bir stratejik körlüktür. Ülkemiz ile Almanya ve AB arasında kökü tarihe giden çok boyutlu bir ilişki söz konusudur. Ancak çok boyutlu ilişkileri zedeleyen taraf Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsında Türkiye´yi eleştiri yarışına giren sorumsuz Alman siyasetçilerdir. Türkiye bölgesinde ve küresel arenada hedef büyüttükçe Alman siyasilerdeki tahammülsüzlük artmaktadır. Son yıllarda özellikle dış politikada belli ilkeler ortaya koymamız, kendi önceliklerimizi gözetmemiz hazmedilemiyor. Ayrılma kararı alan üyelerin yarattığı belirsizlik ve ekonomik tıkanıklık karşısında ne yapacağını şaşıran Alman siyasetçilerin, Türkiye´nin AB ilişkilerini rehin alan tehditkâr tutumları asla etkili olmayacak Türkiye doğru bildiği yolda ilerlemeye devam edecektir.?
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false