Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Kırcı, darbecilere öfke kustu

Kırcı, darbecilere öfke kustu

AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, ?Türkiye artık eski Türkiye değil. Türkiye artık başbakanları idama giderken seyreden Türkiye değil.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, ?Türkiye artık eski Türkiye değil. Türkiye artık başbakanları idama giderken seyreden Türkiye değil. Türkiye artık darbeler olurken, penceresini kapatıp oturan Türkiye değil´´ diye konuştu.
AK Parti Bandırma İlçe Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen FETÖ´nün darbe girişimine tepki mitinginde söz alan Kırcı ?Türkiye artık eski Türkiye değil. Türkiye artık başbakanları idama giderken seyreden Türkiye değil. Türkiye artık darbeler olurken, penceresini kapatıp oturan Türkiye değil´´ dedi.
Konuşmasına İstiklal Marşı´nı okuyarak başlayan Kırcı, ?Ben Ankara´dan geliyorum. Meclisinin çatısına bomba düşmüş Ankara´dan geliyorum. Yollarında tankların insanları ezdiği Ankara´dan geliyorum. Caddelerin kenarında üzerinden tankların geçtiği arabaların olduğu Ankara´dan geliyorum. Ama güçlü geliyoruz. Ama düşmana bırakılmamış, haine bırakılmamış, FETÖ´ye bırakılmamış, Pensilvanya´ya teslim olmamış bir Ankara´dan geliyorum´´ diyerek 15 Temmuz akşamında olanları partililere anlattı.
Kırcı, ?Biz tepemizde helikopterler gezip üstümüze mermiler yağdırırken, meclisin duvarlarını delen çatısını alaşağı eden bombalar tepemize yağarken, sizden gelen fotoğraflarla güç bulduk. Milletin bize emanet ettiği emaneti taşıdığımız bir tek yer var o da Türkiye Büyük Millet Meclisi. Meclisimizin bakmaya kıyamadığımız duvarlarına haince bomba bıraktılar. Gözdağıydı bu Meclisten çıkmamız için ama durduk. İkinci bomba geldi yine durduk. Üçüncü bombada daha güvenli bir yere geçtik. Bu alçaklar bu şerefsizler o bize tarihin emaneti olan milletin mabedini delik deşik ettiler. Ama hiç birimizin burnu dahi kanamadı. Ben 1980 darbesini gördüm diğerlerini okudum, ama hiçbirinde sivil vatandaşın üzerine tanklarını sürenler olmadı. Köprülerdeki o insanların üzerine kurşunlarını sıkanlar olmadı. Böylesine bir ihanet, böylesine bir kalleşlik, böylesine bir alçaklık biz daha önce görmedik. Ama bir tek şeyi hesap edemediler. Türkiye artık eski Türkiye değil. Türkiye artık başbakanları idama giderken seyreden Türkiye değil. Türkiye artık darbeler olurken, penceresini kapatıp oturan Türkiye değil.´´
Haber: Ahmet Pesen



Anahtar Kelimeler: Kırcı darbecilere öfke kustu
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false