Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Kırcı doğalgaz ile ilgili açıklamada bulundu

Kırcı doğalgaz ile ilgili açıklamada bulundu

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı "Erdek´i bu yıl doğalgazla buluşturuyoruz" dedi.

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, Erdek´in doğalgaza kavuşturulmasıyla ilgili çalışmaların büyük bir hızla devam ettiğini söyledi.  Bandırma-Erdek arasında ana iletim hat güzergahında zeytin alanları ve sit bölgesi olmasından dolayı doğalgazın CNG (sıkıştırılmış doğalgaz) yöntemliyle verileceğini, şehir içindeki kazı çalışmalarına Mart ayında başlanacağını, turizm sezonunda ara verilen çalışmalara sezonun ardından yeniden hız verileceğini ve 2018 yılı sonu itibariyle Erdek´in doğalgaza kavuşturulacağını söyledi.

Balıkesir Milletvekili Kırcı yaptığı açıklamada ?Bildiğiniz gibi 2002 yılında yalnızca 6 ilimizde doğalgaz kullanılıyordu. Bugün artık 81 ilimizi doğalgazla buluşturduk. Artık daha fazla sayıda ilçemizin doğalgazın konfor ve temizliğinden faydalanması, çevreyi daha az kirleten doğalgazın daha yaygın kullanılması için ülke genelinde büyük çaba gösteriyoruz. Bu amaçla 17 Ekim 2016 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile mevcut doğalgaz dağıtım bölgeleri lisans kapsamı dışında kalan ilçelere doğalgaz ulaştırılması amacıyla BOTAŞ Genel Müdürlüğü görevlendirildi. Buna ilişkin karar 22 Ekim 2016 tarih ve 29865 sayılı Resmi Gazete´de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu kapsamda Balıkesir´de içlerinde Erdek´in de olduğu 6 ilçemize doğalgaz getirme çalışmaları başladı.?

 ?Erdek için doğalgaz verme tarihi BOTAŞ tarafından 2018 yılı olarak tespit edilmiş ve Erdek´e doğalgaz dağıtım hattı işi AKSA Doğalgaz Dağıtım A.Ş.´ye verilmiştir.  AKSA Doğalgaz Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Arslan ile yaptığımız görüşmede Erdek´e yapılacak doğalgaz arzı için ilk adımda Bandırma´dan Erdek´e yaklaşık 20 km civarında ana iletim hattının döşenmesi planlanmıştı. Ancak Bandırma-Erdek arasında iletim hattının geçeceği güzergahta gerek zeytin alanlarının bulunması, gerekse sit bölgesi olması süreci uzatan bir unsur olarak karşımıza çıktı ve bu durum yüklenici firmayı farklı arayışlara yöneltti. Uzun vadede bu plandan vazgeçilmiş değil. Ancak çalışmaların söz verildiği şekilde zamanında tamamlanması amacıyla Erdek´e ilk aşamada CNG (sıkıştırılmış doğalgaz) olarak adlandırılan bir yöntemle doğalgaz verilmesi planlandı. CNG, doğalgazın özel stok ünitelerine sıkıştırılarak doldurulması ve özel bir taşıma yöntemiyle doğalgazın ulaştırılmasıdır. Bu amaçla depolamanın yapılacağı ve gerekli şartlara haiz uygun bir arazi için çalışmalar yapılıyor. Ben bu bağlamda gerçekten çok titiz bir çalışma yürüten ve konuyu her aşamada takip eden BOTAŞ Genel Müdürü Sn. Burhan Özcan ve Aksa Doğalgaz Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Yaşar Arslan´a teşekkür ediyorum. Sürecin her aşamasında çok özenli bir çalışma yürüttüler.

Yaşar Arslan ile son yaptığımız görüşmede şehrin içine doğalgaz boru hatlarının döşenmesi çalışmalarına Mart ayında başlanacağı bilgisini de aldık. Erdek´te turizmin olumsuz etkilenmemesi için şehir içindeki çalışmalara yaz aylarında ara verilmesi planlanıyor. Turizm sezonunun ardından çalışmalar hızlanarak devam edecek. Hedefimiz 2018 yılı sonu itibariyle Erdek´te doğalgaz konforunun ve rahatlığının yaşanmasını sağlamak.? dedi.

Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli