Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Kırdar, Başkan Yılmaz´ı eleştiriyim derken kendisi eleştiri konusu oldu

Kırdar, Başkan Yılmaz´ı eleştiriyim derken kendisi eleştiri konusu oldu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin Ocak ayı 2. oturumu Başkan Yücel Yılmaz başkanlığında yapıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin Ocak ayı 2. oturumu Başkan Yücel Yılmaz başkanlığında yapıldı.
Toplantıda, Ulaştırma Bakanlığı tarafından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı´na devredilen Erdek İlçesi Balıkçı Barınağı içerisinde bulunan 40 metre uzunluğundaki sandal iskelesi ile 62 metre uzunluğundaki yat iskelesinin her türlü bakım, onarım ve işletme masraflarının Erdek Belediyesi tarafından karşılanmak kaydıyla 31 Aralık 2021 tarihine kadar Erdek Belediyesi´ne ortak kullanım hakkının verilmesi ele alındı.
Kırdar, komisyonda ve Meclis´te farklı görüşü savunmuş
Büyükşehir meclis toplantısında, Erdek Balıkçı Barınağı içerisinde bulunan iskelenin ortak kullanım hakkının 1 yıllığına verilmesi konusunda Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz´ı eleştiren CHP´li Erdek Belediye Meclis Üyesi Canan Kırdar, yaptığı konuşmanın ardından kendisi eleştiri konusu oldu.
Kırdar´ın balıkçı barınağı içerinde bulunan iskelelerin ortak kullanım hakkının ele alındığı Plan ve Bütçe Komisyonu´nda sürenin 3 yıl olarak belirlenmesine itiraz ederek bu süreyi 1 yıllığa düşürdüğü ortaya çıktı.
Komisyonda süreyi 1 yıla düşüren Kırdar´ın Meclis toplantısında bu sürenin yetersiz olduğu yönünde görüş bildirmesi ise şaşkınlık yarattı.
Kırdar´ın eleştirileri sonrasında gündeme ilişkin söz alan Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı İsmail Cankul, ?Konu Ulaşım ve Plan Bütçe Komisyonu´nda ele alındı. 

Biz komisyon olarak bu süreyi 3 yıl olarak belirlemiştik. Ancak komisyon üyemiz olan CHP´li Erdek Belediye Meclis Üyesi Canan Kırdar, itiraz ederek sürenin 1 yıla düşürülmesi konusunda görüş bildirdi. Bu görüş sonrasında oy birliğiyle ortak kullanım hakkının 1 yıl olarak verilmesine karar verdik. Durum ortadayken Kırdar´ın süreye ilişkin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz´ı eleştirmesi herkes gibi bizde de şaşkınlık yarattı. Komisyonda ayrı burada ayrı konuşuyor.? dedi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false