Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Kırdar´dan Erdek´e bakış

Kırdar´dan Erdek´e bakış

Belediye Meclis Üyesi Canan Kırdar: ?Erdek´te kirlilik konusunda algı operasyonu yapılıyor?

Erdek Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Canan Kırdar, Erdek Belediyesi´nin, yazın çok zor koşullarda vatandaşlara hizmet vermeye çalıştığını belirtti.
Erdek´e, yazın nüfusu 200-300 binleri bulmasına karşın 32 binlik kış nüfusuna göre devlet desteği gelmesinin haksızlık olduğuna dikkati çeken Kırdar, şu değerlendirmede bulundu:
?Devletin, Erdek´e kış ve yaz nüfusu arasındaki büyük nüfus farkını görerek parasal destek vermesi gerekir. Şöyle düşünmek gerekir. Diyelim ki, 3 kişilik bir aile olarak yaşadığınız eve bir anda 15 kişi daha geliyor. Evinize giren para belli ve hiç artmıyor. Ne yaparsınız? Erdek´in kış ve yaz nüfusunu da buna benzetebiliriz. Kısacası elbette ki Erdek´in sorunları ve sıkıntıları var ama bunun kaynağı Erdek Belediyesi değil.?
KİRLİLİK BİR ALGI OPERASYONUNA DÖNÜŞTÜ
Erdek´in kirliliğinin bir algı operasyonuna dönüştüğünü öne süren Canan Kırdar, şöyle konuştu:
?Erdek´te öyle abartılacak bir kirlilik olduğunu düşünmüyorum. Belki konteynerin olduğu bölgelerin biraz kirli olduğu söylenebilir. Ancak şunu da söylemek gerekir ki, vatandaşlarımız da temizlik konusunda çok sorumsuz ve duyarsız davranıyor. Her şeyi belediyeden bekliyorlar. Böyle anlayış olmaz. Yani Erdek değil, bu kentte yaşayanlar olarak biz kirliyiz. Erdek değil, kirliliği biz üretiyoruz.?
Kırdar, Erdek´in en önemli sorununun, bazı kişilerin, ?Belediye Başkanı Hüseyin Sarı başarılı olamasın da Erdek ne olursa olsun? anlayışı içinde hareket etmelerinden kaynaklandığına dikkati çekti.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Kırdar Erdek bakış
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli