Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Kırdar’dan BBB Meclisi’ne önergeler

Kırdar’dan BBB Meclisi’ne önergeler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erdek Belediye Meclisi ve Balıkesir Büyükşehir Belediye (BBB) Meclisi üyesi Canan Kırdar...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erdek Belediye Meclisi ve Balıkesir Büyükşehir Belediye (BBB) Meclisi üyesi Canan Kırdar, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin, 19 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleşen temmuz ayı birinci toplantısına kadınların çalışma yaşamına katılmalarının artırılması için araştırma önergesi verdi.
Kırdar’ın, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Edremit Belediye Meclisi Üyesi Seval Özbay Okur ile birlikte ortak verdikleri önergede, “İlimiz genelinde kadınların çalışma hayatına katılımlarını artırmak için ne gibi çalışmaların yapılması gerektiği konusunun araştırılmak üzere meclis gündemine alınmasını saygıyla arz ederiz” denildi.
Önerge, incelenmek için “Aile Kadın ve Çocuk Komisyonu”na gönderildi.
KADINA ŞİDDET VE ÇOCUKLAR İÇİN ÖNERGELER
Yine Canan Kırdar’ın da aralarında bulunduğu meclis üyeleri, 12.05.2022’de, BBB Meclisi’ne, “kadına şiddet” konusunda önerge vermişti.
Önerge şöyleydi:
“Son yıllarda kadına yönelik şiddetin gittikçe arttığı görülmektedir. Bu konu ile ilgili olarak Balıkesir ilinde,                           
1) Mevcut durumun ortaya konulması,
2) Bu kadınlara yönelik ne gibi desteklerin verildiğinin araştırılması,
3) Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için alınması gereken önlemlerle ile ilgili gerekli çalışmanın yapılmasını saygıyla arz ederiz.”
Yine Canan Kırdar’ın ve bir grup meclis üyesinin 14.06.2022 tarihli önergesinde de şöyle denildi:
“Çocuk Koruma Kanunu’nun getirdiği yeni yaklaşım ile çocuğun bir suçu işlediği değil, bir suça sürüklendiği kabul edilmiştir. Bu yaklaşım, çocuğu suç işleyen bir suçlu olarak görmeyip, onun suça sürüklendiğini kabul ederek bir anlamda fail çocuğu da suçun mağduru konumunda kabul eder. Bunun doğal sonucu olarak da suça sürüklenen çocuğun cezalandırılmasını değil, korunmasını temel amaç olarak kabul eder. Çocuk, adalet sisteminde verilecek tepkinin öncelikli amacı, suçun işlenmesinin önlenmesi veya mağdurun haklarının korunması değil, çocuğun içinde bulunduğu ortamdan çıkarılıp korunması, suç işlemeyi bir yaşam biçimi durumuna getirmesinin önlenmesi, yani çocuğun iyileştirilmesidir.
Bu konu ile ilgili olarak Balıkesir ilinde,
1) Mevcut durumun ortaya konulması,
2) Suça sürüklenen çocuklara yönelik ne gibi desteklerin verilmesinin araştırılması,
3) Çocukların suça sürüklenmesinin önlenmesi adına gerekli çalışmanın yapılması için konunun meclis gündemine alınmasını saygıyla arz ederiz.”
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Kırdar’ Meclisi’ önergeler
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli