Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Kırlangıç Projesi, çok önemli bir proje olarak ilan edildi

Kırlangıç Projesi, çok önemli bir proje olarak ilan edildi

Ayvalık Belediyesi himayesinde bulunan Alibey (Cunda) Adası güzergahında bulunan Duba Plajı, TÜRÇEV tarafından Mavi Bayrak ile ödüllendirildi.

Ayvalık Belediyesi himayesinde bulunan Alibey (Cunda) Adası güzergahında bulunan Duba Plajı, TÜRÇEV tarafından Mavi Bayrak ile ödüllendirildi.
Mavi bayrak asılma töreni sırasında Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Haziran ayı içerisinde ihaleye çıkarılan Kırlangıç Projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Gençer, söz konusu projeyle ilgili şu görüşleri savundu:
?Bugünlerde söylenen kırlangıç arazimizle ilgili satılıyor yazılıyor. Kırlangıç´ı kimse satmadı satamaz. Satılması için belediye meclisinden satış kararı alınması gerekir. Kırlangıç´ın tarihi dokusu da korunarak ihaleye bu şartlar altında çıkıldı. Türkiye´nin en önemli dönüşüm projesinden bir tanesi olacak. O binaların yapıları ve hacimleri değişmeden restore edilecek. Kimliğini hiçbir zaman kaybetmeyecek. Proje, bir fabrikadan, bir endüstriyel merkezden, yaşam merkezinin geçişin yenilenmesidir. Kırlangıç tesisimiz tamamlandığında büyük bir bölümü, sosyal- kültürel faaliyetlerde kullanılacak. Bu alanın içerisinde Göç (Mübadele) Müzesi olacak. Belediyemiz tarafından hazırlanacak. Ayvalık´ımızın nüfusunun neredeyse tamamı göçle oluştu. En büyük mirasımızdan biri de bu mozaik. Bu mozaiğin içerisinde Bulgaristan´dan, Girit´ten, Midilli´den, Bosna´dan, Rumeli´den, Anadolu´dan vatandaşlarımız var. Kent Arşivimiz yok. Kentimizde adını Türkiye´ye duyuran çok önemli insanlarımız ve onların bize bıraktığı dokümanlar var. Bunları bir araya getirerek Kent Arşivi kurmalıyız. Kuvayı Milliye kahramanlarımız için müzemiz de olacak. Burada çok önemli bir Sanat Galerisi yapacağız. Elimizde tek olan Orhan Peker Sanat Galeri´miz var. Ayvalık sanatçı şehri daha iyisini yapacağız. Burada Ayvalık´ımızın dört bir köşesinden kadınlarımız el emeği ürünler üretiyor. Bağyüzü´nden, Altınova´ya, Cunda´dan Küçükköy´e bir yüzlerce hatta bine yakın kadınımız ürünlerini satabilecekleri bir alaları yok. Kırlangıç Merkezi´mizde iki tane dükkânları onlara ayırdık.5 adet sanatçılarımıza, gönülleri gibi kullanabilecekleri atölye yapıyoruz. Burada büyük konser alanı yapıyoruz. Tamimiyle Ayvalık Belediye´mizin sorumluğunda olacak. Burada açık hava konserleri düzenleyeceğiz. Bu rekreasyon alanı 24 saat açık olacak. Ben belediye başkanı olursam, oradaki tel örgüleri kaldıracağım diye. Sözümü tutuyorum halk denize ulaşacak. Orası halkın malıdır ve halk kullanacaktır. Kırlangıç´a yeni iskele yapıyoruz. Şimdi nasıl Çamlık- Cunda deniz seferlerini başlattıysak, aldığımız tüm yazılı izinlerle Kırlangıç´tan- Cunda´ya Şehir Merkezi´ne oradan Sarımsaklı Gelin Kaya´ya seferler düzenleyeceğiz. Böyle iç denizde ulaşımı sağlamış olacağız. Orası bir cazibe merkezi olacak. Kırlangıç´a yapılacak yatırımın bedeli hesaplamalara göre tam olarak 19 milyon lira. Bu yatırımı dışında yapılacak ticari alanların işletmesine sahip olacak. Yapılacak olan yeşil alanlar ve iskele de dahil olmak üzere tüm alanların kontrolü Ayvalık Belediyesi tarafından sağlanacak ve Ayvalık halkının olacak.?
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli