Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Kırlangıç Projesiyle Ayvalık Yaşam Alanı kazanacak

Kırlangıç Projesiyle Ayvalık Yaşam Alanı kazanacak

Yüksek Mimar Ersen Gürsel, Ayvalık Ticaret Odası Salonunda Ayvalık Kırlangıç Projesi´ni anlattı

Türkiye Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi Ayvalık Temsilciliği tarafından Ayvalık Belediyesi´nin 27 Aralık´ta ihaleye çıktığı Bir Sosyal Kültürel Yaşam Merkezi Kırlangıç Projesi´ni kamuoyu ile bilgilendirmek için bir toplantı düzenlendi.
Ayvalık Kırlangıç Projesi´nin hazırlama aşamalarını detaylandırarak konuşmasına başlayan Yüksek Mimar Ersen Gürsel, Kırlangıç Fabrikası´ndaki simgelerin Ayvalık Mimarisi´ndeki önemini çeşitli kentlerden örneklendirerek anlatırken, projenin her zaman yorumlanarak, aslına uygun tarihi belgelerin uzun süre incelenerek hazırlandığını ifade etti.
Gürsel ?Koruma kuruluna parça parça olan binaları bir bütün olarak korunması noktasında projemizi sunduk. İçerisinde mübadele salonu, Ayvalık tarihini anlatan bir arşiv oluşturalım dedik. Ayvalık mutfağı açık olan ve restoranı da kuralım. İnsanlar daha çok vakit geçirsin diye kahve salonu yapalım. Zeytinyağı üretiminin anlatılacağı bir salonumuz olsun istedik. Bu projeyi hazırlarken Ahmet Yorulmaz´ın hikayelerinden çok etkilendik ve onun isminde kitaplık oluşturalım dedik. Kış mevsiminde gece saatlerinde Ayvalık´ta yaşamın sürmesini istedik ve bunun için 6 ay çalışma yaptık. İçerisinde 20 odalı konukevi, 5 adet sanatçılar için el emeği üretim yeri. STK´lar için 2 ünitemiz var. En sonda konser alanımız var. Ahşap çatıların olmasını uygun gördük. İçerisinde yeni binalar ve 2500 kişilik açık hava salonu olacak. Peyzaj tamamen zeytin ağaçlarıyla süslenecek? dedi.
Anıtlar Kurulu ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin onaylamasıyla, projenin ihale aşamasına geldiğini açıklayan Gürsel, geçmişte hazırladığı projelerin hayata geçirilme aşamalarını anlatarak sunumunu tamamladı.
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu