Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

?Kırsal kalkınma hibeleri? semineri

?Kırsal kalkınma hibeleri? semineri

Seminere Erdek İlçe Tarım Müdürü Işıktaş da katıldı

Bandırma Ticaret Borsası salonunda, ?Kırsal Kalkınma Hibeleri? konulu seminer düzenlendi.
Borsa Başkanı Halit Sezgin ve Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dilek Işıktaş´ın yanı sıra üreticilerin katıldığı seminerde, Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü´nden gelen Hasan Karaca ve Gökhan Boduroğlu açıklamalar yaptılar.
Karaca ve Boduroğlu, 13.09.2017 tarihinde, Resmi Gazete´de yayınlanarak yürürlüğe giren ?Kırsal Kalkınma Destekleri Hakkında Tebliğ? hakkında bilgi verdiler.
Hasan Karaca, sunumunda, hibe desteği için 11.12.2017 tarihine dek Bakanlığın web adresine elektronik ortamda yapılması gerektiğine işaret ederken, ?Başvurular, yeni tesis, mevcut bir tesisin kapasitesinin artırılması, teknolojisinin yenilenmesi ya da kalan bir projenin tamamlanması niteliklerinde olmalıdır. Yapılacak projelerin inşaat yapım ve makine ekipman alım giderleri mevzuatça desteklenmektedir. Hibe tutarı, hibeye esas proje tutarının % 50´sidir. Projenin tamamının KDV giderleri yatırımcı tarafından karşılanacaktır? dedi.
Konuşmacılar, daha sonra Balıkesir ili sınırları içinde desteklenecek konular hakkında ayrıntılı bilgi verip izleyenlerin sorularını yanıtladılar. Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli