Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Kırsal mahallelerin içme suyu sorunu çözüldü

Kırsal mahallelerin içme suyu sorunu çözüldü

AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever, kırsal mahallelerin içme suyu sorununu çözmeye çalıştıklarını söyledi.

AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever, kırsal mahallelerin içme suyu sorununu çözmeye çalıştıklarını söyledi.

AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever, Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) ile girdikleri dialog neticesinde, Erdek´e bağlı kırsal mahallelerde yaşanan içme suyu sorununa çözüm üretmeye çalıştıklarını bildirdi.

BASKİ ekiplerinin, ilçeye bağlı kırsal mahallelerde yaşanan içme suyu sorununa kökten çözüm üretme gayreti gösterdiğini belirten Sever, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) organizasyonunda ilçemize bağlı kırsal mahallelerde yaşanan içme suyu sorununa üretilen çözümlerle bu sene özellikle yaz aylarında kırsal mahallelerde içme suyunda sıkıntı yaşan madığını ifade etti.

Bölgemizin turizm ağırlık olması nedeniyle yaz-kış nüfusu farklılığına rağmen bu sene kırsal mahallelerde içme suyu sorunu yaşanmadığını dile getiren Sever, ?BASKİ ekiplerine ne kadar teşekkür etsek azdır? diye konuştu.

/resimler/2015-8/6/1711167832308.jpg

Sever, kırsal mahallelerde gerçekleştirilen çalışmaları şöyle özetledi: ?BASKİ ekipleri, Tatlısu Mahallesinde derin kuyu sondaj çalışması gerçekleştirerek derin kuyuyu faaliyete soktu. Çayağzı Mahallesinde uzun yıllardır kullanılmayan trafo ile elektrik ve pompa tesisatı bulunmayan derin kuyunun yeniden faaliyete geçirildi. Çayağzı ile Karşıyaka Mahallelerinde bulunan metruk yapıya dönüşen 4 içme suyu deposu BASKİ tarafından onarılarak yenilendi. Ormanlı Mahallesinde yapılan çalışmalarla yeni bulunan kaynak suyu içme suyu şebekesine dahil edilerek Ormanlı içme suyu sorunu kökten çözüme kavuştu. Yukarıyapıcı Mahallesinde yıllardır kullanılmayan çökertme havuzu onarıldığı gibi derin kuyu hizmete girdi. İlhan Mahallesindeki derin kuyu çalıştırılarak içme suyu sorunu çözüldü. Kapıdağ yarımadasındaki mahallelerde bu çalışmalar devam ederken, Paşaliman Adasında yer alan Tuzla Mahallesinde de yıllardır kullanılmayan derin kuyunun faaliyete alınmasıyla Tuzla Mahallesi bol içme suyu ile tanışmış oldu.?

Sever, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi organizasyonunda ilçeye bağlı mahallelerde sorumluluk alanlarına giren tüm çalışmaların bir bir gerçekleştirilerek hizmet üretmeye devam edeceklerini kaydetti.
Haber : Tuncay Ertan



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli