Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Kırsal Kalkınma Desteği başvuruları başladı

Kırsal Kalkınma Desteği başvuruları başladı

Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü M. Murat Yazar, bağlı bulundukları Bakanlıktan gelen açıklamaya göre, 2012 yılı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi kapsamında 50 hibeli makine ekipman alımları desteği başvurularının başladığını...

Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü M. Murat Yazar, bağlı bulundukları Bakanlıktan gelen açıklamaya göre, 2012 yılı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi kapsamında % 50 hibeli makine ekipman alımları desteği başvurularının başladığını söyledi.
Erdek Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü M. Murat Yazar, yaptığı açıklamada, destekten yararlanmak isteyen üreticilerin, 1 Ağustos tarihine kadar ilçe müdürlüğüne başvurmaları gerektiğini anımsattı.
Tarımsal faaliyetlerde yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla verilen desteğin % 50 hibe desteği sağladığını dile getiren Yazar, devamında şu ifadelere yer verdi.
``Bu destekle daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretimin yapılmasını sağlamak, bedenen çalışan üreticilerin işlerini kolaylaştırarak üretim maliyetlerinin düşürülmesi hedeflenmektedir. Başvuruda bulunacak gerçek ve tüzel kişilerin bakanlığın çiftçi kayıt veya diğer kayıt sistemlerine kayıtlı olmaları ve mal alım tutarının % 50`si oranındaki katkı payını karşılamaları gerekmektedir. Üreticiler bu program kapsamında % 50 hibe desteğinden faydalanarak satın alacağı makine ekipmanların mülkiyetini ve amacını satın aldığı tarihten itibaren iki yıl sonrasına kadar değiştiremeyecektir. Başvurular Erdek Gıda, Tarım ve Havancılık İlçe Müdürlüğümüzce değerlendirildikten sonra, bütçe imkanları doğrultusunda hibe desteğinden faydalanması uygun görülen üreticilerimizle hibe sözleşmesi imzalanacak ve hibe sözleşmesi imzalandıktan sonra en geç 60 gün içerisinde de makine ekipmanların satın alma işlemleri tamamlanacaktır" dedi.
Hibe kapsamına giren makine ekipmanlar ise şunlar:
``Anıza doğrudan ekim makinesi, arıcılık makine ve ekipmanı, balya makinesi, balıkçı gemilerinde soğuk depo, biçer bağlar, canlı balık nakil tankı, çeltik fide dikim makinesi, el traktörü, file sisteminin kurulması, gübre dağıtma makinesi, güneş kolektörü, mibzer, pamuk toplama makinesi, pancar söküm makinesi, patates söküm makinesi, pülverizatör, sap parçalama makinesi, sap toplamalı saman makinesi, silaj makinesi, sıra arası çapa makinesi, su ürünlerinde buzlama makinesi, su ürünleri için kuluçka dolabı, süt sağım ünitesi ve soğutma tankı, tambur filtre, taş toplama makinesi, yem hazırlama makinesi ve zeytin hasat makinesi`` olduğu kaydedildi.
Hibeye esas yatırım tutarı gerçek kişiler için mal başına 50 bin lira, tüzel kişiler için ise mal başına 100 bin lirayı geçemeyecek. Haber: Taygun Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli