Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Kitap Fuarına katılanlar ?Türkiye Gerçekleri?ni dinledi

Kitap Fuarına katılanlar ?Türkiye Gerçekleri?ni dinledi

Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen Edremit Kitap Fuarı´nın 9, gününde Türkiye gerçekleri değerlendirildi.

Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen Edremit Kitap Fuarı´nın 9, gününde Türkiye gerçekleri değerlendirildi.
Ataol Behramoğlu´nun dinletisi ile tarihçi yazar Sinan Meydan, eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Gazeteci Saygı Öztürk, İslamcı Yazar İhsan Eliaçık, Seray Şahiner´in söyleşini binlerce kişi takip etti.
Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen Edremit Kitap Fuarı´nın dokuzuncu gününde Türkiye gerçekleri ele alındı.
İlk olarak Altınoluk Çınaraltı Çay Bahçesi´nde ?Türkiye Nereye Gidiyor?? konulu söyleşide Erdoğan Aydın, Necdet Saraç, ardından da Ataol Behramoğlu ?Dünyayla Söyleşen Şair? konulu dinletisi ile vatandaşlarla buluştu.
Kitap Fuarı´nın merkezi Altınkum Meydanı´nda ise dokuzuncu gün İnci Aral, Ahmet Yavuz, Ali Semih Çetin, Ali Türkşen, Mehmet Ali Çelebi, Mustafa Önsel, Zübeyir Kındıra´nın kitaplarını imzalaması ile başladı.
İlk olarak genç kuşak yazarlardan Seray Şahiner´in söyleşisi ve kitaplarını imzalaması ile başlayan söyleşiler geç saatlere kadar devam etti. Binlerce kişinin katıldığı söyleşilerde tarihçi yazar Sinan Meydan ?Nutuk´un Deşifresi? konulu söyleşide Atatürk´ün Cumhuriyet´in merkezi olduğunu, bu merkez doğrultusunda tarihi gerçekleri anlattı. Söyleşinin ardından kitaplarını imzaladı. Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ?Erken Uyarı - Devlet Bilgisi? konulu söyleşide FETÖ yapılanmasını anlattı. Söyleşinin sonunda kitaplarını imzaladı. Sözcü Gazetesi Yazarı, Gazeteci Yazar Saygı Öztürk ise ?Balyoz´da Kumpas? sürecince yaşananları değerlendirdi. Kumpasta yaşananları ve bugün gelinen noktayı anlattı. Son olarak Antikapitalist Müslümanlar Grubundan İslamcı Yazar İhsan Eliaçık, ?İslam ve Adalet? konulu söyleşini gerçekleştirdi.
Eliaçık, İslam´ın adaletli olmayı hüküm kıldığını belirterek ?Allah adaleti emreder? dedi.
Söyleşilerin sonunda Edremit Belediyesi adına katılımcılara fuarın anısına plaket sunumları yapıldı. Söyleşilerin sonunda yazarlar kitaplarını imzalarken stantların önünde uzun uzun kuyruklar oluştu. Gün boyunca kitap stantlarını binlerce kişi ziyaret ederken söyleşileri ise yaklaşık bin 500 kişi izledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli