Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Kitre Bebekler tatilcilerin ilgisini çekti

Kitre Bebekler tatilcilerin ilgisini çekti

Bu seneki yaz sezonunda Erdek'e gelen tatilcilerin dikkatlerini Filiz İzgin'in yapmış olduğu kitre bebekler çekti.

Bu seneki yaz sezonunda Erdek’e gelen tatilcilerin dikkatlerini Filiz İzgin’in yapmış olduğu kitre bebekler çekti.
Emekli öğretmen ve Olgunlaşma Enstitüsünde moda danışmanlığı yapan Filiz İzgin, yaz ayları boyunca belediyenin göstermiş olduğu stantlarda sergileyerek satışa sunduğu el yapımı kitre bebekler ilçemize tatile gelen misafirler ve yerli halk tarafından çok beğenildi.
El becerisi ile imal ettiği bebekleri stantta satışa sunan İzgin “Erdek’te bu işi yaparak gelir elde etmek istediğini söyledi.”
Erdek’e tatile gelen tatilcilerin büyük emek harcayarak yaptığı kitre bebekleri çok beğendiklerini belirten İzgi, “Yaz sezonu boyunca yapmış oluğum bebekleri standımda satışa sundum. Kitre bebek yapımı çok zahmetli e bir o kadarda keyifli bir çalışma. Bir bebeğin yapımı 10 günü buluyor. Ben bu işi profesyonelce yapıyorum. El sanatlarıyla ile ilgili çok çaba sarf ettim. 1989 yılından bugüne kadar tam 12 ayrı sergi açtım. Yeni nesillere de el sanatları ile ilgili bilgilerimi aktarmak istiyorum bunun içinde ilçede bir kurs açmayı planlıyorum. Kitre Bebek kursu açarak kadınlarımızın hem hoş vakit geçirmesini hem de el sanatlarındaki tecrübelerimi paylaşmak istiyorum. Erdek’i çok seviyorum ve burada yaşamayı planlıyorum.”
Haber Sibel Ertan



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false