Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Kıyı balıkçılığı yapanlar destek talebinde bulunabilecek

Kıyı balıkçılığı yapanlar destek talebinde bulunabilecek

Geleneksel Kıyı Balıkçı Tekneleri için destekleme uygulaması başvuruları başladı.

Geleneksel Kıyı Balıkçı Tekneleri için destekleme uygulaması başvuruları başladı.
Erdek Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü, Geleneksel Kıyı Balıkçı Tekneleri için destekleme uygulamasının başladığını açıkladı.
Desteklemeden yararlanmak isteyen balıkçıların, 27 Kasım 2020 Cuma gününe kadar Erdek Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü´ne başvurmaları istendi.
Tarım ve Orman Bakanlığının Geleneksel Kıyı Balıkçılığının Kayıt Altına Alınması ve Desteklenmesi Tebliği, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Tebliğ, su ürünleri avcılığı faaliyetinde bulunmak üzere, Su Ürünleri Bilgi Sistemi´nde (SUBİS) kayıtlı, geçerli Balıkçı Gemileri İçin Su Ürünleri Ruhsat Tezkeresi´ne sahip, denizlerde 10 metreden küçük balıkçı gemileri ile iç sulardaki tüm balıkçı gemilerini kapsıyor.
Buna göre, desteklemeden yararlanmak isteyen balıkçı gemisi sahipleri veya yetkilisinin 27 Kasım Cuma günü mesai saati bitimine kadar Bakanlığın il veya ilçe müdürlüğüne dilekçeyle şahsen müracaat etmesi gerekiyor.
Erdek Tarım ve Orman İlçe Müdürü Dilek Işıktaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ?Geleneksel kıyı balıkçılığı desteklerinden yararlanmak isteyen balıkçı gemisi sahiplerinin, 27 Kasım Cuma günü mesai saati sonuna kadar ilçe müdürlüğüne başvurmaları gerekiyor.? dedi.
Haber : Tuncay Ertan



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli