Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Kızakta 88 vali var

Kızakta 88 vali var

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Bakanlıkta merkez valisi olarak görev yapan vali sayısının 88 olduğunu açıkladı. MHP Milletvekili Ahmet Duran Bulutun soru önergesine yanıt veren Atalay, merkez valilerine üst düzey görevler verdiklerini kaydetti.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Bakanlıkta merkez valisi olarak görev yapan vali sayısının 88 olduğunu açıkladı. MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut`un soru önergesine yanıt veren Atalay, merkez valilerine üst düzey görevler verdiklerini kaydetti.
Bulut, Bakan Atalay`ın yanıtlaması üzerine "Türkiye`de merkez valisi sayısı kaçtır? Bunlar ne iş yapmaktadırlar? Devlet yönetiminde tecrübeli olan bu kişilere tecrübelerine uygun görevler neden verilmemektedir? Valilere devletin mi yoksa partilerin valisi olarak mı bakmaktasınız?" sorularını yöneltti.
Üst düzey görev
Atalay önergeye verdiği yanıtta "Bakanlığımda halen 88 Merkez Valisi görev yapmaktadır" diyerek şunları aktardı: "Ülkemizin değişik illerinde görev yapan valiler atandıkları usülle merkezde görevlendirilebilmektedirler. Valiler merkezdeki görevleri sırasında 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 6`ıncı, 3152 sayılı İçişleri Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanunun 37`inci maddesinde belirtilen görevleri yapmakta, Başbakanlık, diğer Bakanlıklar ve Bakanlığımızda üst düzey görevlerde de görev-lendirilmektedirler."

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı