Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Kızıklı Yağlı Güreşleri´nde şampiyon İsmail Balaban

Kızıklı Yağlı Güreşleri´nde şampiyon İsmail Balaban

6. Burhaniye-Kızıklı Yağlı Pehlivan Güreşlerinde, Baş Pehlivanlığı İsmail Balaban kazandı.

6. Burhaniye-Kızıklı Yağlı Pehlivan Güreşlerinde, Baş Pehlivanlığı İsmail Balaban kazandı.
Burhaniye de 6. Geleneksel Kızıklı Yağlı Pehlivan Güreşleri yapıldı. Güreşlere değişik boylarda yaklaşık 300 pehlivan katılırken, finalde Ali Gürbüz´ü mağlup eden İsmail Balaban şampiyon oldu.
Burhaniye Kırsal Kızıklı Mahallesi, Kızıklı Er Meydanında saat 11.00´de başlayan güreşler 18.30´a kadar devam etti. Kıran kırana geçen güreşlerin olduğu arenayı dolduran yaklaşık 5 bin kişi güreşe doydu.
Güreşleri Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, belediye meclisi üyeleri, mahalle muhtarları, daire müdürleri ve vatandaşlar izledi.
Burhaniye Belediyesi´nin öncülüğünde düzenlenen güreşlerde, yurdun değişik yerlerinden gelen güreşçiler, kıyasıya mücadele ederken, seyirciler de büyük heyecan yaşadı.
Kızıklı da güreş ağalığını 5. defa Büyük Avrasya Holding Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Çelik aldı.
Finalde Ali Gürbüz´ü mağlup eden İsmail Balaban şampiyon oldu. Ali Gürbüz ikinci, Cengizhan Şimşek üçüncü oldu.
Dereceye giren başpehlivanlara kupaları verilirken, diğer boylarda dereceye girenlere de madalya verildi.
Kızıklı da başpehlivan olan İsmail Balaban, ?Burada bugün birincilik bana nasip oldu. Öncelikle beni destekleyen yanımda olan aileme, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek´e, antrenörlerime, takım arkadaşlarıma ve herkese çok teşekkür ediyorum. Beni destekleyen Türkiye´deki seyircilerime, sevenlerime buradan sevgi ve selamlarımı iletiyorum. Kırkpınar´a az bir süre kaldı. Tabi ki hedefimiz Edirne de tekrar altın kemeri kuşanıp sevenlerime armağan etmek. Bizleri izleyen herkese teşekkür ediyorum.? dedi.
Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler ise ?Gelen arkadaşlarımıza, katılan arkadaşlarımıza, destek verenlere teşekkür ediyorum. İnşallah, seneye 7´ncisinde Kırkpınar´da başpehlivan olan güreşçilerimizin sayısını artırarak güreşlerimizi devam ettirmek istiyoruz. Burhaniye Kızıklı Güreşlerinin Türkiye genelinde ses getireceğine inanıyorum. Bunu önümüzdeki dönemlerde hep birlikte göreceğiz.? dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı