Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Kızıksa Köprüsü tamamlanarak hizmete girdi

Kızıksa Köprüsü tamamlanarak hizmete girdi

Manyas´a bağlı kırsal Kızıksa Mahallesi´ne ulaşımı sağlayan Kocaçay üzerinde ki köprü yenilenerek hizmete açıldı.

Manyas´a bağlı kırsal Kızıksa Mahallesi´ne ulaşımı sağlayan Kocaçay üzerinde ki köprü yenilenerek hizmete açıldı.
31 Mart 2019 seçimlerinde Kızıksa sakinlerine müjde olarak verilmesinin ardından ?yapılamaz, seçim vaadi, tamamlanamaz? sözleriyle yenileneceğine inanılmayan köprünün yapımı, geçtiğimiz günlerde tamamlanarak hizmete girmesi mahalle sakinlerini sevince boğdu.
Tüm ilçelerde yol ve köprü yapım çalışmalarının yanı sıra mevcut yol ve köprülerin de bakım ve onarımlarını gerçekleştiren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 1977 yılında bölge halkının imkanları ve devletin desteğiyle yapılan 43 yaşındaki köprünün kullanım ömrünü tamamlaması ve ihtiyaca cevap verememesi üzerine yenisi yapılmak üzere yıkılmıştı.
Çanakkale-Balıkesir arasında ulaşım süresini kısaltan alternatif yol üzerinde bulunmasının yanı sıra Manyas İlçesi ile Kızıksa Mahallesi´ne ulaşımı sağlayan yolun üzerinde bulunan köprü uzunluğu 240 metre, genişliği 11 metre olmak üzere genişletilerek yeniden inşa edildi.
Araç ve yayalar için hızlı ve güvenli trafik akışını sağlamak amacıyla genişletilen köprünün her iki kenarına da 1,5 metre genişliğinde yaya kaldırımı yapıldı. Eskisine göre daha modern bir görünüme sahip olan köprünün yan taraflarına korkuluk takıldı. Yıkılarak yeniden inşa edilen köprü ile giriş ve çıkış dahil olmak üzere 500 metrelik yolda ise 1.110 ton asfalt serimi yapıldı.
31 Mart seçimlerinde AK Parti´nin Manyas Belediye Başkan adayı olan, seçimlerden sonra BBB Güney Marmara Bölge Sorumluluğu görevini üstlenen İbrahim Koman, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şöyle konuştu: ?Biz o dönemde bu köprüyü yapmak için söz verdiğimizde bize yapamazlar, bitiremezler, yarım bırakırlar diye itham edenlere en güzel cevabı verdiğimizi düşünüyorum. AK Parti yapılamaz denenleri yapan partidir. AK kadrolar hizmet işinin erbabıdır. Yapılan yatırım tam 6,75 milyon liraya ihale edildi. Yani bu çok büyük bir rakam ancak yapılan hizmeti görünce buna değdiğini söyleyebiliriz. Çünkü mevcutta bulunan eski köprünün artık hizmet ömrünü tamamlaması, trafik ve toplum sağlığı açısından risk oluşturması dikkate alınarak bu yatırımı yapmaya karar vermiştik. Bizim için insan yaşamı her şeyin üzerindedir. Ben Manyas ilçesi ve Kızıksa Mahalle sakinleri adına Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz´a bir kez daha teşekkür ediyorum. Hizmete açılan yeni köprümüzün hayırlı olmasını temenni ediyorum.?
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı