Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Kızılay Bandırma Şubesi´nde genel kurul

Kızılay Bandırma Şubesi´nde genel kurul

Türkiye Kızılay Derneği Bandırma Şubesi´nin olağan genel kurulu yapıldı.

Türkiye Kızılay Derneği Bandırma Şubesi´nin olağan genel kurulu yapıldı. 131 üyesi bulunan derneğin, İhsaniye Mahallesi, Servet Çırpan Caddesi, No: 33´teki binasında, Çetin Sever´in divan başkanlığında gerçekleşen genel kurul, derneğin başkanlığını 41 yıldır aralıksız sürdüren Mehmet Özümüt´ün açış konuşmasıyla başladı. Özümüt, ?Üç yıl önce bizlere teslim ettiğiniz bu görevi yönetim kurulundaki arkadaşlarımla birlikte en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştık. Hizmetlerimizle sizlere ve Bandırma´mıza layık olduğumuz kanısındayız? dedi.
Ardından, gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.
Yönetim kurulunun 2013-2014 ve 2015 yıllarını kapsayan çalışma raporu, kurum müdürü İlknur Uyar tarafından okundu. Denetim kurulu raporunun da okunmasından sonra raporların görüşülmesine geçildi. Raporlar, oybirliğiyle kabul edildi. Önümüzdeki üç yıllık tahmini bütçenin görüşüldü. 2016 yılı bütçesi gelir-gider denk olmak üzere 1 milyon 666 bin 500 TL., 2017 bütçesi 1 milyon 850 bin 500 TL ve 2018 yılı bütçesi ise 2 milyon 21 bin TL olarak kabul edildi.
Genel kurulda, Kızılay´a mülk bağışları nedeniyle Yusuf Çeliker ve Ayten Kurçak´a plaketleri şube başkanı Mehmet Özümüt tarafından verildi.
Yine Kızılay´a hizmetleri nedeniyle Yüksel Alkan, 41 yıllık başkan Mehmet Özümüt, 13 yıllık üye Mustafa Yüzbaşı ve 31 yıllık üye Şadi Gözen´in plaket ve madalya ile ödüllendirilmeleri için genel merkeze yazı gönderilmesi karar altına alındı.
Önümüzdeki üç yıllık eylem planının görüşülmesine geçildi. Kızılay Bandırma Şubesi´nin, bu dönem içinde toplu sünnet törenlerinin yanı sıra toplu nikah törenleri gerçekleştirilmesi, aşevi ve sıcak yemek dağıtımının sürdürül mesi, hasta ve yaşlı bakım ünitesi oluşturulması, yer verildiği takdirde kuruma bir salon kazandırılmasının hedeflendiği açıklandı.
SEÇİMLER
Gündemin sonunda seçimlere geçildi. Tek listenin katıldığı seçimde, üç yıllık süre için yönetim kurulu üyeliklerine Mehmet Özümüt, Şadi Gözen, Necati Sarı, Ali Kemal Sert, Yüksel Alkan, Mustafa Yüzbaşı ve Mehmet Batur seçildiler.
Şube denetçiliğine Ünal Seçkal, genel merkez genel kurul delegeliklerine ise Necati Sarı, Mustafa Yüzbaşı, Ali Kemal Sert, Halil Üzümüt, Hikmet Çolpan ve Numan Satırcı getirildiler.
Haber: Önder BALIKÇI



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false