Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Kızılay ile kurban bereketi yıl boyu sürecek

Kızılay ile kurban bereketi yıl boyu sürecek

Ülkemizdeki ve dünyanın dört bir köşesindeki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Türk Kızılayı bu yılki Kurban Kesim Kampanyasında hayırseverlere ?Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün? sloganıyla sesleniyor.

Türk Kızılayı Balıkesir Şubesi´nden yapılan açıklamada, Kurban Bağış Kampanyası´nda uygulanan modelle, ihtiyaç sahiplerinin yıl boyu ete kavuşacakları bildirildi.
2006 yılında Türk Kızılayı Genel Merkezi´nin çalışmalarıyla başlanan ve şubelerin destekleriyle devam eden Kurban Bağış Kampanyasında uyguladıkları Kurban´da Kızılay Modeli sayesinde ihtiyaç sahiplerinin sadece Kurban döneminde değil yıl boyu ete kavuştuğunu, Türk Kızılayı´nın ?Kurban´da Kızılay Modeli´ sayesinde hayırseverlerin Kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebileceklerini kaydeden Türk Kızılay Balıkesir Şubesi, ´´Bu çağdaş model sayesinde özenle seçilen kurbanlıklar, Et ve Süt Kurumu´nun modern kombinalarında vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı´nın ilk üç günü kesilecek. İslami şartların tamamına uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere din görevlileri, veterinerler ve noter de eşlik edecek. Kurban etlerinden elde edilecek kavurma, konserve haline getirilerek 800 gramlık teneke kutulara konulacak. Kavurma konserveler yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. İyilikte sınır tanımayan çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Somali, Cibuti, Etiyopya, Kenya, Pakistan, Bangladeş, Bulgaristan, Kosova, Makedonya, Karadağ ve Bosna Hersek´teki ihtiyaç sahipleri için de bağışçılarımızın kurban vekaletlerini alıyoruz´´ ifadelerini kullandı.
Hayırseverlerin, yurt içinde kesilecek ve dağıtımı yapılacak 1 hisse kurban vekâlet bedeli olarak 575 TL öderken, yurt dışı kurban vekâlet bedeli için de 300 TL ödeyeceklerini belirten yetkililer, ´´Yurt dışındaki koşulları da göz önünde bulundurduğumuzdan Yurtdışı Vekâletle Kurban Kesim Kampanyamız 11 bin hisse ile sınırlıdır. Kurban döneminin ardından Türk Kızılayı, her vekâlet sahibine bir teşekkür belgesi ile birlikte bir kutu kavurma konservesi ve süreci anlatan bir DVD gönderecek. Ödemesini kredi kartı aracılığıyla gerçekleştirecek olan vekâlet sahipleri, 4 taksit imkânından da yararlanabilecekler. Bu anlamda tüm hayırseverlerimizi şubemize davet ediyoruz. İyiliğiniz Kızılaya emanet, içiniz rahat olsun.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli