Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Kızılay Bandırma Şubesi Başkanı Mehmet Özümüt:

Kızılay Bandırma Şubesi Başkanı Mehmet Özümüt:

Bir fakirin gözyaşını dindirmenin mutluluğunu hiçbir şeye değişmem

Kızılay Derneği Bandırma Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özümüt, "Yardıma muhtaç kişilerin yardımlarına koşmak bana mutluluk ve huzur veriyor" dedi.
1943 yılında, Bandırma`nın 17 Eylül Mahallesi`nde doğup, 1975 yılından beri aralıksız şekilde Kızılay Derneği Bandırma Şubesi`nin başkanlığını yürüten Özümüt, şunları söyledi:
"Bizler, tabela Kızılay`cısı değiliz. Yardıma muhtaç kişilerin sıkıntılarının giderilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. İhsaniye Mahallesi`nde, tamamiyle Bandırmalıların eseri olup, huzurevi ve kız öğrenci yurdu hizmeti veren bir binaya sahibiz. Şu anda huzurevimizde kalan kişi yok. Binamızda, her çeşit hizmetleri karşılanan 191 kızımıza gözümüz gibi bakıyoruz. Bu arada, daha önceki yıllarda huzurevimizde kalan Necla Ece tarafından derneğimize bağışlanan 200 metre karelik alanda yer alan binayı yıkarak, yeni bir bina yapma çalışmalarımız da tamamlanmak üzere. Bu yeni binamızda 12 depart daire ve sosyal bölüm yer alacak."
Bandırmalıların, eğer hizmet verecek kişilere inanır ve güvenirlerse yardımlarını esirgemeyen bir yapıya sahip olduklarının altını çizen Özümüt, Kızılay Derneği Bandırma Şubesi olarak 13 yıldır, ekonomik durumları iyi olmayan ailelerin çocuklarını sünnet ettirdiklerine dikkati çekerken, "İlk yıl 155 çocuğumuzu sünnet ettirmiştik. Bugün, bu sayı 65`lere düştü. Yemek yapamayacak durumda olup, ekonomik koşulları iyi olmayan kişilerin evlerine her gün, üç çeşit, üç öğün yemek servisimiz var. Bu hizmetimizden 20 kişi yararlanıyor. Ayrıca, yardıma muhtaç kişilere kuru erzak yardımlarımız da bulunuyor. Hemen her gün, adak kurbanları kesiyoruz. Bugüne dek 24 vatandaşımıza engelli aracı aldık" dedi.
Yıllık bütçelerinin 1 milyon lirayı aştığını belirten Özümüt, "1975 yılından beri yürüttüğüm bu görevde bir fakirin gözyaşının dindiğini gördüğümde tüm yorgunluğum ortadan kalkıyor" diye konuştu.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli