Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Kızılay dereceye girenleri ödüllendirdi

Kızılay dereceye girenleri ödüllendirdi

Kızılay konulu yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri törenle dağıtıldı.

Kızılay konulu yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri törenle dağıtıldı.
29 Ekim-04 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası dolayısı ile Kızılay Manyas Şubesi tarafından ilçedeki okullar arasında düzenlenen ‘Kızılay’ konulu yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.
Belediye çok amaçlı salonunda yapılan ödül töreni öncesi katılımcılara Balıkesir Kızılay Kan Merkezi kan bağış kazanım uzmanı Aylin Alkan tarafından kan bağışı ile ilgili bir sunum yapıldı.
Aylin Alkan, ülkemizin yıllık kan ihtiyacının yıllık 2 milyon ünite olduğunu söyledi.
Balıkesir`in kan ihtiyacının yetersiz olduğunu, il genelinde 2013 yılında 32 bin 500 ünite kan bağışı yapıldığını, bu kanın Balıkesir`de ki hastanelerin ancak % 90 civarlarında kan ihtiyacını karşılayabildiğini ifade eden Alkan, vatandaşları kan bağışlamaya davet etti.
Kızılay Manyas Şube Başkanı Fikret Özyar ise Kızılay`ın her zaman milletin yanında olduğunu bu tür sosyal faaliyetler düzenleyerek özellikle çocuklara ve gençlere Kızılay sevgisini aşılamak olduğunu söyledi.
Daha sonra Kızılay konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Manyas Kaymakamı Mehmet Erdem, Belediye Başkanı Tancan Barçin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Demir ve Manyas Kızılay Şube Başkanı Fikret Özyar tarafından verildi.



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu