Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Kızılay Haftası Kutladı

Kızılay Haftası Kutladı

Cumhuriyet Bayramı`nın kutlandığı 29 Ekim 2014 ile 04 Kasım 2014 tarihleri arasında her yıl yurt genelinde olduğu gibi Bandırma genelinde de Kızılay Haftası kutlandı.

Cumhuriyet Bayramı`nın kutlandığı 29 Ekim 2014 ile 04 Kasım 2014 tarihleri arasında her yıl yurt genelinde olduğu gibi Bandırma genelinde de Kızılay Haftası kutlandı. 11 Haziran 1868 yılında kurulan Türk Kızılayı 146 yıldır ihtiyaç anında dayanışmanın, ızdırap anında şevkatin, farklılıklar karşısında hoşgörünün, savaşın en kızgın anında insancıllığın, merhametin, tarafsızlığın ve başarının simgesidir.
Türk Kızılayı`nın kuruluş amacı; her koşulda, her yerde ve zamanda, hiçbir ayyrım yapmaksızın, her ne sebeple ortaya çıkarsa çıksın insan ızdırabını dindirmek, korumasız insanlara yardım etmek, insan hayatını ve sağlığını koruyarak onun kişiliğine saygı gösterilmesini sağlamak ve insanlar arasındaki karşılıklı anlayışı, dostluğu, saygıyı, işbirliğini ve sürekli barışı geliştirmeye destek olan insan onurunu korumaktır.
Bu amaç doğrultusunda Kızılay Haftası etkinlikleri çerçevesinde okullardan gelen taleplere göre bazı okulların çok amaçlı salonlarında Kızılay`ı tanıtıcı sunumlar yapılmış, kurumumuzu görüp ziyaret etmek isteyen okullarımızın öğrencileri de kurumumuzda ağırlanarak Kurum salonumuzda Kızılayı tanıtıcı sunumlar yapılmış ve temel ilkelerimizi vurgulayan öğretici çizgi film izletilmiştir.
Bandırma Şehit Öğretmen Mustafa Boz Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi 10. Sınıf Öğrencilerinin okulları adına Şube Başkanımız Mehmet Özümüt`e Takdim ettiği plaket şubemizi onurlandırmıştır.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli