Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Kızılay Haftası kutlamaları başladı

Kızılay Haftası kutlamaları başladı

Her yıl 29 Ekim- 4 Kasım tarihleri arasında tüm yurtta kutlanan Kızılay Haftası bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Her yıl 29 Ekim- 4 Kasım tarihleri arasında tüm yurtta kutlanan Kızılay Haftası bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
Türk Kızılayı Genel Merkez Müdürlükleri ve yurdun çeşitli bölgelerinde faaliyetlerini sürdüren 700`ü aşkın şubenin organizasyonunda, tüm yurtta eğitim veren ilk ve orta dereceli okullar ve yurt genelinde kutlanan Kızılay Haftası kutlamaları ile, Kızılaycılık bilincinin oluşturulmasında, Kızılay`ın ulusumuz açısından önemini vurgulamak ve Kızılay`ın karşılıksız sunduğu hizmetlere kamuoyu desteğini sağlamak açısından büyük önem taşıdığı açıklandı.
Türk Kızılay Balıkesir Şubesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "1868 yılından bu yana ulusal ve uluslararası alanda her koşulda insanların acısını hafifletmeye çalışan ve hizmetlerinde hiçbir ayrım ve çıkar gözetmeyen Türk Kızılayı, ülkemizin en köklü ve güçlü yardım kuruluşudur. 145 yıldır insan onurunun korunması amacıyla, gönüllü olarak çalışmalar yürüten Türk Kızılayı, günümüze kadar yurtiçi ve yurtdışında milyonlarca ihtiyaç sahibine halkımızın yardım elini uzatmıştır. Toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık ihtiyaçlarını karşılamak gibi önemli görevler üstlenen ve birçok konuda da öncü olan Türk Kızılayı, kan, ilkyardım, afet müdahale, sağlık, sosyal hizmetler, öğrenci yurtları, gençlik ve gönüllülük çalışmaları ile eğitim alanlarında da hizmetler sunmaktadır. Kuruluşundan bu yana afete hazırlık ve afetlerde halkın gereksinimlerini karşılamaya yönelik çalışmalar yürüten Kızılay, ulusal ve uluslararası planda bütün bu çalışmalarıyla saygınlık kazanmıştır. Kızılay yurdumuzda meydana gelen doğal afetlerde, felaketzedelerin acılarına ortak olur. Yerleşim sistemleri, battaniye, giyim eşyası, gıda maddesi, sıcak yemek, sağlık yardımı yaparak afetzedelerin acısını hafifletir. Türk Kızılayı, halk sağlığı ile yakından ilgilenen bir kurum olarak Türkiye de kan hizmetlerinin kurulup geliştirilmesi görevini üstlenmiştir. Güvenli Kan temini projesi ile ülkemizin kan sorununu çözmeyi hedefleyen Türk Kızılayı, ülkemizin kan gereksiniminin önemli bir bölümünü karşılamaktadır. Sosyal hizmet alanında da birçok faaliyet yürüten Türk Kızılayı, çalışma gücünü kaybetmiş, yoksul ve korunmaya muhtaç vatandaşlarımıza yiyecek, giyecek ve nakdi yardımlar yapmaktadır. Sosyal güvencesi olmayan kişilere ilaç yardımı ve ücretsiz sağlık yardımı yapan Kızılay, engelli vatandaşlarımıza da yardım elini uzatmaktadır. Türk Kızılayı, ayni ve nakdi yardımlarının yanı sıra yurdumuzun değişik yörelerinde şubeleri tarafından kurulan ve yönetilen aş ocaklarında her gün binlerce yoksul vatandaşımıza sıcak yemek vermektedir." dedi. 
Balıkesir`de yapılan yardımlarla ilgili olarak da bilgi verilirken, ihtiyaç sahibi 267 aileye 250 liradan toplam 66.750,00 lira para kurban bayramı öncesinde muhtaç halka zekât olarak dağıtıldığı belirtildi.
Kurban bayramında kurban bağışı kampanyasında halkın Türk Kızılay`ına yüksek ilgi gösterdiği ifade edilirken, bayram öncesinde kurban kesemeyen ihtiyaç sahibi ailelere et ve kavurma yardımı tespit edilen ailelere eşya ve gıda yardımı yapıldığı, önümüzdeki günlerde Balıkesir`de Yatılı İdare Bölge okullarında bulunan ve başkaca muhtaç 2.000 üzerinde öğrenciye giyim yardımı yapılacağı dile getirildi.
2013 yılı Kasım ayının son haftası ile Aralık ayının ilk haftasında Balıkesir Merkez ve ilçelerinde, öğrenci ve vatandaşlarımıza yönelik depremin insanlar ve yapılar üzerindeki etkilerini yapay olarak canlandırabilen bir simülasyon Tır`ı (DEPREM TIRI) ile beraber bilgilendirme programının gerçekleşeceği vurgulandı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli