Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Kızılay´dan milyonlarca kişiye yardım eli

Kızılay´dan milyonlarca kişiye yardım eli

Kızılay, salgın döneminde arttırdığı yardımlarını Ramazan yardımlarıyla üst seviyeye çıkardı.

Kızılay, salgın döneminde arttırdığı yardımlarını Ramazan yardımlarıyla üst seviyeye çıkardı.
Milyonlarca insana yardım eli uzatmanın gururunu yaşayan Kızılay, Ramazan ayında şubeleri, temsilcilikleri, Genç Kızılaycıları, kadın kolları, gönüllüleriyle birlikte hayırseverlerin bağışlarıyla yapılan yardımların milyonlarca insana ulaşması için gecesini gündüzüne kattı.
Hayırseverlerin bağışlarıyla kaynayan kazanlar, Ramazan ayı sonuna kadar iftar ve sahur sofralarına sıcak yemek olmaya devam etti. Gıda ve hijyen kolileri ihtiyacı olanın evine bereket oldu. Çocukların yüzü hazırlanan paketlerle güldü. Bayramlık kıyafetler ve harçlıklar bayramın geleneğini yaşattı. Nakdi desteklerle ihtiyaca uygun alışveriş yapma imkanı sağlandı. Kızılay, tüm bu yardımları öz kaynaklarından ve bağışlardan yaklaşık 200 milyon liralık bir bütçe kullandı. Pandemi ve Ramazan yardımları sürecinde gönüllülerle birlikte 106 bin Kızılaycı sahada aktif görev aldı.
Kızılay ayrıca Türkiye´nin büyük firmaları ile yaptığı işbirlikleri sonucunda ihtiyaç sahiplerine SMS kodu ile yardım ulaştırma çalışmasını da hayata geçirdi. Vatandaşlar kendilerine gönderilen SMS kodu ile zincir marketlerden kendilerine tanımlanan miktar kadar alışveriş yapma imkanı buldu. Kızılay ihtiyaç sahibi ailelere aylık 400 TL nakdi yardım yaparken, Vefa Sosyal Destek Grupları ile birlikte de tüm il ve ilçelerde ihtiyaç sahiplerinin yanında oldu.
Yurt dışında da 84 bin 726 gıda kolisi dağıtan Kızılay, yarım milyonu aşkın insana Türkiye´nin yardım elini uzattı. Kızılay pandemi ile mücadele kapsamında da 29 ülkeye yardım malzemesi gönderdi. Korona virüs önlemleri kapsamında evlerinden çıkamayan vatandaşlarında kapısını çalan Kızılaycılar, sıcak pide ve su ikramında bulundu. Her gün kapı kapı dolaşan Kızılay, 2.2 milyon pide ikram etti. Ramazan ayı ve pandemi dolayısıyla düşen kan bağışları ve devam eden kan ihtiyacı için kan bağışı kampanyası başlatan Kızılay, vatandaşların yoğun ilgisine uğradı. Sokağa çıkma kısıtlamalarında dahi bağış yapmaya gelen vatandaşlar stokların kritik seviyenin üstüne çıkmasını sağladı.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli