Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

KLASİK OTOMOBİLLER AYVALIK´I RENKLENDİRDİ

KLASİK OTOMOBİLLER AYVALIK´I RENKLENDİRDİ

Ayvalık Belediyesi tarafından bu yıl 14. sü düzenlenen Kültür ve Sanat Festivali´nin son gününde, İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği´nin bünyesindeki 52 klasik otomobilin katılımıyla farklı bir serenomi gerçekleştirildi.

Aralarında 1955 yılından bu yana Chavrolet, İmpala, Vosvogen, Fiat, Plymouth, Mustang, Dodge, gibi markaların klasik modellerinin yer aldığı 52 otomobil tutkunu Ayvalık´ta buluştu.
Ayvalık´ta 3 gün süresince çeşitli gezi aktiviteleri düzenleyecekleri öğrenilen klasik otomobil tutkunları, ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı´nda da vatandaşlara görsel bir atraksiyon yaşattılar. Cunda Adası, Altınova Küçükköy´ün ardından kent merkezine konvoy halinde gelen klasik otomobillere vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer´in de katıldığı etkinlikte sergilenen klasik otomobillerle hatıra fotoğrafları çektiren vatandaşların heyecanları ise görülmeye değer olarak nitelendirildi.
Konuyla ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Erkan Okay, Ayvalık Belediyesi´nin 14. Kültür ve Sanat Günleri etkinlikleri çerçevesinde ilçeye geldiklerini belirterek, ?İstanbul´dan 52 klasik otomobil ile Ayvalık-Cunda Adası gezimiz için 7 Eylül´de yola çıktık. Şu an buradayız. Burada otomobillerimizi sergileyeceğiz. İlçe merkezinde konvoy halinde şehir turu yaparak, klasik otomobil severlere bir serenomi armağan ettik.? dedi.
Amaçlarının bir dönemlere damgasını vurmuş klasik otomobilleri günümüz koşullarında yaşatıp, geleceğe taşımak olduğunu kaydeden Başkan Okay, ?Bu anlamda biz toplumumuzda olabildiğince bu farkındalığı yarattığımızı düşünüyoruz. Klasik otomobillere tarihi birer obje gözüyle bakıyoruz. Olabildiğince tarihi geleceğe taşımaya gayret ediyoruz. Bizler bu araçların sahipleri değil, emanetçileriyiz. Bu araçlar; otomobil teknolojisinin nereden, nerelere geldiğinin en güzel örnekleridir? diye konuştu.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer de, 14. Ayvalık Kültür ve Sanat Günleri kapsamında İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği üyesi otomobil tutkularını Ayvalık´ta ağırlamaktan duydukları memnuniyeti ifade ederek, ?Ayvalık´ı renklendirdiler. Halkımızla birlikte birçoğumuz bu araçları gördüğümüzde adeta çocukluklarımıza ve gençliğimize döndük. Bizlere bu duyguları yaşattıkları için klasik otomobilci dostlarımıza çok teşekkür ediyoruz.? dedi.
Kendisinin de gençlik yıllarından bu yana klasik otomobillere karşı bir sempatisinin olduğunu ve bizi o yıllara götürdüğünü kaydeden Başkan Gençer, ?Mesela şu anda bulunan araların arasında 1955 yılına ait araçlar da var. Bu araçlar fabrikadan üretildiği günden bu güne orijinaline sadık kalınarak, hiçbir değişikliğe uğramadan günümüze gelmiş. Düşünün; ben 1961 doğumluyum. 57 yaşındayım. Şu an yanında bulunduğumu araç ise 62 yaşında. Bu araç 62 yıldan bu yana neler gördü, neler yaşadı. Nerelere gitti ve bugün burada Ayvalık´a sapsağlam olarak geldi. Şu anda adeta fabrikadan yeni çıkmış gibi bugün burada. Çağımızda büyük bir tüketim toplumunun bir ferdi insanlar olarak, her şeyi çok hızlı tüketiyoruz. Araçlarımızı, kullandığımız eşyalarımızın kıymetini bilmiyoruz. Bu klasik otomobil tutkunu arkadaşlarımız ise bunların kıymetini bilerek, günümüzdeki çocuklarımıza ve gençlerimize aktarıyorlar. Belki de pek çoğumuz bu otomobilleri eski Türk filmlerinde gördük, izledik. Bugün ise filmlerde gördüğümüz bu araçları yakından izleme şansına kavuştuk. Ben bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bir dahaki sene 150 araçla gelirler.? diye konuştu.
Etkinliğin sonunda Ayvalık´ın sevilen ve en eski gruplarından grup biz 70´li yılların şarkılarını katılımcılarla birlikte söyledi.
Haber Merkezi

 



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli