Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Koç Müzesi´ne ait gezici ?Müzebüs? Balıkesir´de

Koç Müzesi´ne ait gezici ?Müzebüs? Balıkesir´de

Rahmi M. Koç Müzesi´nin Gezici Müze Projesi ?Müzebüs? Balıkesir´e geldi.

Rahmi M. Koç Müzesi´nin Gezici Müze Projesi ?Müzebüs? Balıkesir´e geldi.
Rahmi M. Koç Müzesi koleksiyonundan seçilmiş 70 objeyle Türkiye´nin her yanındaki öğrencilerle buluşan Müzebüs´ün 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı yolculuğu sürüyor.
Bu eğitim ve öğretim yılında 28 ilde 130 okulu ziyaret edecek olan Müzebüs´ün yeni durağı Balıkesir ilçeleri oldu.
Kısıtlı imkânlar, uzaklık gibi nedenlerle müzeye gelemeyen öğrencilere ulaşmak amacıyla Rahmi M. Koç Müzesi´nin 2003 yılından bu yana sürdürdüğü gezici müze geleneği bu yıl da devam ediyor. Yeni eğitim ve öğretim yılı yolculuğuna başlayan Müzebüs, Balıkesir´de öğrencilerle buluştu.
Müzebüs´ün Balıkesir turu, 19 Kasım tarihinde Ayvalık ilçesindeki Altınova Merkez Ortaokulu ile başladı. Müzebüs, 20 Kasım tarihinde Burhaniye ilçesinde Faruk Kızık Ortaokulu´nu, 21 Kasım tarihinde Burhaniye ilçesindeki Pelitköy Halit Selçuk Ortaokulu´nu ziyaret etti.
22 Kasım tarihinde (bugün) Ayvalık ilçesindeki Akçapınar Ortaokulu´na ziyaret edecek olan Müzebüs, son olarak 23 Kasım tarihinde Ayvalık ilçesindeki Ali Çetinkaya Ortaokulu´na konuk olacak.
Müzebüs hakkında: Yılda 28-30 il dolaşan Müzebüs her ilde Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığıyla seçilen okullarda, öğrencilerle müze objelerini buluşturuyor. Müzebüs´te iki eğitmenin rehberliğinde 70 müze objesi hakkında öğrencilere bilgiler veriliyor. Çocuklar objeleri yakından görebildikleri gibi onlara dokunabiliyor.



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli