Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Koca Seyit´in Köyü susuzluktan kıvranıyor!

Koca Seyit´in Köyü susuzluktan kıvranıyor!

Çanakkale kahramanlarımızdan Koca Seyit´in doğup, büyüdüğü ve adının verildiği Koca Seyit mahallesinde yaşanan susuzluk sorunu Balıkesir Milletvekili İsmail Ok tarafından TBMM gündemine taşındı.

Çanakkale kahramanlarımızdan Koca Seyit´in doğup, büyüdüğü ve adının verildiği Koca Seyit mahallesinde yaşanan susuzluk sorunu Balıkesir Milletvekili İsmail Ok tarafından TBMM gündemine taşındı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu´ya konu hakkında soru önergesi veren Milletvekili Ok, ?´Çanakkale kahramanımız Koca Seyit´in emanetine böylemi sahip çıkıyorsunuz´´ diyerek tepkisini dile getirdi.
Balıkesir ilinin 2014 yılında büyükşehir belediyesi olmasıyla daha fazla hizmet alacakları yönünde kandırıldığını belirten Milletvekili Ok, ?´Vatandaşlarımız Büyükşehir yasasının kendilerine daha iyi hizmet edeceği yalanlarıyla ne yazık ki kandırıldı. 2017 yılında Türkiye´nin en batı illerinden biri olan Balıkesir ilimizin Kocaseyit mahallesinde halen vatandaşlarımız çamaşırlarını sokakta yıkamak zorunda bırakılıyor. Koca Seyit mahallemizde vatandaşlar yemek yapacak su bulamadıkları gibi camide susuzluk nedeniyle abdest de alamıyor. Bu utanç AK Parti iktidarı ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne yeter de artar. Çanakkale destanımızın büyük kahramanlarından Koca Seyit´in doğup, büyüdüğü ve adının verildiği bu Koca Seyit mahallesi böylesi bir durumu hak etmiyor´´ diyerek tepkisini belirtti.
Koca Seyit mahallesinin yıllardır su problemi yaşadığını ve bu duruma niçin çözüm bulunmadığını İçişleri Bakanı Soylu´ya soran Ok, 2017 yılı içerisinde bu sorunun mutlaka çözüme kavuşturulması gerektiğini dile getirdi. Koca Seyit köyünün susuzluk probleminin takipçisi olacağını belirten Ok, ?Koca Seyit mahallesi vatandaşlarının susuzluk problemi nedeniyle yaşadığı bu utanç verici durum düzeltilene kadar bu olayın takipçisi olacağım. Balıkesir şehri vatansever ve Kuvay-i Milliye şehridir. Koca Seyit´in adı taşıyan bu mahallenin bugün bu sorunları yaşaması AK Parti ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin hassasiyetlerimize ne kadar uzak olduğunun da bir göstergesidir? dedi.
Koca Seyit´in anıtının ve mezarının bulunduğu yere bir şehit babasının yaptırdığı Mehmetçik Çeşmesi´nin de yaşanılan susuzluk problemi nedeniyle kuruduğunu açıklayan Ok, ?Her yıl 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi´nin yıldönümünde anma etkinliklerinin yapıldı Koca Seyit anıtında bulunan Mehmetçik Çeşmesinin kuruması, mahallelinin yaşadığı susuzluk probleminin en acı göstergesidir.? diyerek sözlerine ekledi. Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı