Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Koca Seyit Havran'da anıldı

Koca Seyit Havran

Çanakkale Savaşı'nın kahramanlarından Koca Seyit, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 107. yıldönümü nedeniyle Havran ilçesinde mezarı başında anma töreni düzenlendi.

Çanakkale Savaşı'nın kahramanlarından Koca Seyit, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 107. yıldönümü nedeniyle Havran ilçesinde mezarı başında anma töreni düzenlendi. 
Havran İlçesi’nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıldönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan program, saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması, Havran Belediye Kültür Merkezi'nde Havran İmam Hatip Orta Okulu Müdürlüğü’nün hazırladığı anma programı ile devam etti. 
Ardından Balıkesir Vali Yardımcısı Gülihsan Yiğit'inde katılımları ile Koca Seyit Mahallesi’ne gidilerek Çanakkale Kahramanı Havran’lı Seyit Onbaşı'nın kabri ziyaret edilerek dualar edildikten sonra karanfil bırakıldı. 
Havran Belediyesi tarafından mahalle camisinde mevlit okutuldu ve yemek ikramında bulunuldu. Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, yaptığı konuşmada "Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizi ve savaşın kaderini değiştiren kahramanımız memleketimizin gururu Koca Seyit'i rahmet ve minnetle anıyoruz." dedi. 
Törene, Balıkesir Vali Yardımcısı Gülistan Yiğit, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Havran Kaymakamı Enver Özderin, Belediye Başkanı Emin Ersoy, kurum müdürleri/amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Seyit Havran' anıldı
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı