Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Kocahan hizmete girdiğinde Sındırgı´ya prestij katacak

Kocahan hizmete girdiğinde Sındırgı´ya prestij katacak

Sındırgı´da devam eden tarihi proje Kocahan´da çalışmaların % 85´e yakını tamamlandı.

Sındırgı´da devam eden tarihi proje Kocahan´da çalışmaların % 85´e yakını tamamlandı.
Sındırgı´da 3. etap olarak hazırlanan ve tarihi proje olarak değerlendirilen Kocahan´da çalışmalar hızla devam ediyor.
Belediye kasasından para çıkmayarak ihale edilen projede yüklenici firma hızlı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. İlçe merkezine prestij katacak Kocahan inşaatının yanında kaymakamlık lojmanı tamamlanırken, 18 derslikli yeni okul binasının inşaatı % 60 sona erdi.
Mevcut belediye otelini termal otel statüsü kazandıracak Türk hamamının inşaatının da kısa bir süre içerisinde başlayacağı öğrenildi.
Sındırgı mimarisine uygun bir Kocahan diye bir çarşının yapılmasının, 20 bin m2´lik bir meydana dönüşme anlamına geldiğini söyleyen Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, ?Aynı zamanda şehir meydanında bulunan apartman dairesinde oturan kişilerin, çocuklarının veya kendilerinin bir nefes alabileceği bir 4 bin m2lik yeşil alan ve burada aşağı yukarı 67 adet iş merkezi iş alanına dönüşen bir çarşı konumunda. Toplamda burası 2.500 m2´lik alan kapsıyor. Ama 500 m2´lik spa merkezi yine 600 m2´lik bir kaymakamlık lojmanı ve 3.500 m2´lik bir Cumhuriyet Ortaokulu projesi. Toplamda 8.000 m2´lik bir inşaat var. Ve belediyemizin bütçesinden herhangi bir şekilde ücret ödemiyoruz. Çevre düzenini de Büyükşehir Belediyesi üstlendi. Necip Fazıl Kültür Merkezi, Belediye oteli, Cumhuriyet Meydanı, kısa bir süre içerisinde yapımına başlayacağımız, projeleri hazırlanan Türk bahçesi, Yağcıbedir Müzesi, Kocahan ile taçlarak ilçe merkezine güzel bir konsept ile prestij katacak.? dedi.
Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli