Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Kocaman Balıkçılıktan salyangoz ve kurbağa ihracatı

Kocaman Balıkçılıktan salyangoz ve kurbağa ihracatı

Bandırmada bulunan Kocaman Balıkçılık İthalat ve İhracat Limited Şirketi, ihracatlarını sürdürüyor.

Bandırma`da bulunan Kocaman Balıkçılık İthalat ve İhracat Limited Şirketi, ihracatlarını sürdürüyor.
Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kocaman, Fransa`ya, işlenmiş veya kabuğu içinde deniz salyangozu ihracatında, 2012 yılı sonunda 6 milyon doları yakalayarak, bir önceki 2011 yılına göre bu ihracatta yüzde 50 dolayında artış gerçekleştirmiş olacaklarını belirtti.
Başta Afyon ve Adana olmak üzere ülkemizin çeşitli yerlerinden getirilen canlı kurbağaların, canlı ve et olarak İtalya ve Fransa`ya ihracatının, bir önceki yıla göre yüzde 30 artışla bu yıl sonunda 4 milyon dolara ulaşacağı bilgisini veren Kocaman, ayrıca Uzakdoğu ülkelerine de yıl sonu ihracatının parasal değerinin 3 milyon doları bulacağını açıkladı.
Kocaman, Avrupa Birliği ülkelerine işlenmiş göl gümüşü ve ABD`ye,  Marmara hamsisi  satışından, yıl sonunda 2,5 milyon dolarlık bir gelir beklediklerini vurgularken, ayrıca yine Avrupa ülkelerine, İznik`teki tesislerinden 1500 ton göl gümüşü, Çeşme`deki Akua Kocaman Orkinos Çiftliği`nden ise 18 milyon dolarlık orkinos satışı gerçekleştirdiklerini bildirdi.
Kocaman, Irak`a da, Bereketli ve Kızıksa`daki kooperatifler aracılığıyla sazan balığı ihracatlarının da bulunduğunu sözlerine ekledi.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli