Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Kocaman: Marmara Denizi ölüyor, ağlayanı yok

Kocaman: Marmara Denizi ölüyor, ağlayanı yok

Bandırma Ticaret Odası Başkanı ve Kocaman Balıkçılık ithalat ve İhracat Limitet Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kocaman, Marmara Denizi ve Bandırma Körfezinde av sezonunun kötü geçtiğine dikkati çekti.

Bandırma Ticaret Odası Başkanı ve Kocaman Balıkçılık ithalat ve İhracat Limitet Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kocaman, Marmara Denizi ve Bandırma Körfezi`nde av sezonunun kötü geçtiğine dikkati çekti.
Küresel  ısınma sonucu suların kirlenmesine bağlı olarak ortaya çıkan denizdeki salyanın da balıkçılar açısından sıkıntı yarattığına işaret eden Kocaman, şunları söyledi:
"Deniz kirliliği nedeniyle önce balıklar kaçtı. Daha önceleri Ege`den Karadeniz`e ve Karadeniz`den Ege`ye geçerken bir süre Marmara Denizi`nde kalan balıklar, kirlilik nedeniyle artık Marmara Denizi`nde hiç oyalanmadan, transit geçiyor. Marmara Denizi`nde var olan balıklar ise yine kirlilik nedeniyle av vermiyor. Marmara Denizi, gözümüzün önünde tükenirken, başta devlet olmak üzere herkes seyrediyor. Artık hiç zaman yitirmeden, Marmara Denizi`nin makro ölçekli bir eylem planı hazırlanarak, kirlilik konusunda önlem alınması gerekir. Yoksa Marmara Denizi, ölüme doğru adım adım gidiyor."
Bandırma Limanı
Öte yandan, Bandırma Limanı`nın üst kullanım hakkının 36 yıllığına Çelebi Holding A.Ş.`ye kiralanmasını, Bandırma yararına gördüğünü vurgulayan Kocaman, şu değerlendirmede bulundu: "Bandırma Limanı`nın Ulaştırma Bakanlığı`ndaki resmi devir teslim töreni, dün yapıldı. Limanın özelleştirilmesinin, Bandırma`nın yararına olacağına inanıyorum. Buna paralel olarak limanın hem istihdamı, hem de iş hacmi artacaktır. Nitekim, limanın devir aşamasında, 100`den fazla Bandırmalı, limanda personel olarak işbaşı yapmıştır. Limanın iş hacminin, kısa sürede yüzde yüz artacağını tahmin ediyorum."
Haber: Önder Balıkçı

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli