Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Kocaman´dan öneri

Kocaman´dan öneri

Bandırmaspor´un eski yöneticisi Osman Kocaman: ?Bandırmaspor için Cinçukuru stadı yeniden yapılmalı?

Bandırmaspor Kulübü´nün eski yönetim kurulu üyesi, Kocaman Balıkçılık İthalat ve İhracat Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kocaman, ?Bandırma´ya, eski stadımızın bulunduğu, halen otopark olarak kullanılan Cinçukuru bölgesine, Bandırmaspor´un maçları için yeni bir stada ihtiyaç var? dedi.

BU STAT, BANDIRMA İLE BANDIRMASPOR´U BİRLEŞTİRİR

Yıllar önce Bandırmaspor´un, maçlarını Cinçukuru´nda oynadığı dönemde stadın, bordo-beyazlı takımın maçlarında dolduğu gibi amatör maçlarda bile dolup taştığına dikkati çeken Kocaman, şu değerlendirmede bulundu:

?O yıllardaki Bandırmaspor´un takım kadrolarının ve teknik adamların isimlerini hiç unutmadım. Tüm Bandırma, çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla Cinçukuru sahasına akardı. Şimdi, hem rüzgârın şiddetli estiği, hem de kente çok uzak olan 600 Evler´deki stadı bir türlü dolduramıyoruz. Bu ortam ve koşullarda da zaten dolması mümkün değil. Birçok aile, uzaklığı nedeniyle çocuklarını bu stada haklı olarak göndermiyor. Statta doğru dürüst bir park yeri de yok. Oysa yeniden Cinçukuru sahası yapılsa bu stat, Bandırma ile Bandırmaspor´u birleştirir. Çocuklar ve gençler başta olmak üzere stadı doldurur. Cinçukuru´na, 10 bin kişilik bir stat bile yeter. Bu stadın altına otopark yapılabilir. Stadın çevresine dükkanlar oluşturulabilir ve böylece kulübe önemli gelir kaynağı yaratılabilir. Tabii, artık birçok kent stadında olduğu gibi yapılabilecek yeni stadın tribünlerinin sahaya yakın olması, akustiğinin çok iyi gerçekleştirilmesi gerekir. Böylece, ülkemizdeki birçok kentte olduğu gibi bu stat ile hem rakip takım, hem de hakemler üzerinde baskı oluşturulabilir.?

DEVLETİN YAPMASI SAĞLANMALI

Cinçukuru´ndaki yeni stadın Bandırma Belediyesi´nin olanaklarıyla yapılmasının mümkün olmadığına işaret eden Kocaman, şunları söyledi:

?Bandırma Belediyesi´nin, Cinçukuru´na böyle bir stat yapması çok zor. Ancak, Bandırmaspor Kulübü, Gençlik ve Spor Bakanlığı başta olmak üzere Genel Müdürlük ile iyi ilişkiler kurarak, bu stadın yapılmasının önünü açabilir. Cinçukuru´na yeni bir stat yapılırsa, Bandırmaspor´un tüm maçları buraya alınırken, 600 Evler´deki stat da, amatör takımların maçlarına tahsis edilebilir.?

STATLAR, KENT İÇİNDE OLMALI

Artık Süper Lig takımlarının bile maçlarında statların dolmadığını ifade eden Kocaman, şöyle konuştu:

?Statlar dolmuyor, çünkü çoğu kent merkezinden çok uzakta kaldı. Statları kent merkezinde yer alan kulüplerin takımları, seyircilerle, daha doğrusu o kentte

yaşayanlarla çok daha iyi bütünleşiyor. Bunun en güzel örneği Trabzon´da. Yıllardır Trabzon ile Trabzonspor arasındaki gönül bağının oluşması ve Trabzon´un bir futbol kenti olmasında, kent merkezindeki stadının olumlu etkisi tartışılmaz bir gerçek.?

Bandırmaspor´un, TFF 1. Ligi´ne yükselmesinden duyduğu mutluluğu da dile getiren işadamı Osman Kocaman, ?Bu başarıda emeği geçen herkesi kutluyorum? dedi.

Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Kocaman öneri
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı