Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Koçhan ve Tercanlıoğlu müzede konuştular

Koçhan ve Tercanlıoğlu müzede konuştular

18 Mayıs Uluslararası Müzeler Günü kutlamaları kapsamında Bandırma Müzesi’nde düzenlenen etkinlik ilgi gördü. Etkinlikte, 2006-2022 yılları arasında Kyzikos Antik Kenti kazılarını yürüten, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Toplum

18 Mayıs Uluslararası Müzeler Günü kutlamaları kapsamında Bandırma Müzesi’nde düzenlenen etkinlik ilgi gördü. Etkinlikte, 2006-2022 yılları arasında Kyzikos Antik Kenti kazılarını yürüten, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Toplum Bilimleri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurettin Koçhan ile Kyzikos kazı ekibi başkanlığına getirilen, yine aynı üniversitenin, aynı bölümün doktor öğretim üyesi Ahmet Tercanlıoğlu konuştular.       
İki öğretim üyesinin konuşmalarından önce ilk konuşmayı yapan Bandırma Müzesi Müdür Vekili Tülin Tan, bu yılki “Müzeler Günü”nün temasının “Müzelerin Gücü” olarak belirlendiğini belirterek, Bandırma Müzesi’nin daha çok ziyaretçiye ulaşabilmesi için çalışmalar yaptıklarını vurguladı. Tan, bu çalışmalara destek veren Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal’a, Bandırma Belediye Başkanı ve başkan yardımcılarına, belediye personeline ve Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat’a teşekkür etti.
Ardından düşüncelerini açıklayan Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, Bandırma Müzesi’nin ülkemizin değerli müzeleri arasında yer aldığına dikkati çekerek, şunları söyledi:
“Müzemizde Daskyleion ve Kyzikos’tan çıkarılan çok değerli eserler var. Biz de müzemizin gelişmesi, yeni olanaklar sağlanması için mücadele ediyoruz. Bu müzeyi ayrıca değerli kılan, Bandırmalılar tarafından yapılmasıdır. Bu da Bandırmalıların kültüre verdiği önemi gösteriyor.”
Ardından Prof. Dr. Nurettin Koçhan, “Günümüzde Müzecilik” konusunda düşüncelerini açıkladı. Koçhan, ülkemizde ve dünyada müzeciliğin tarihi gelişimini ve günümüzde geldiği noktayı anlattı.
Koçhan’dan sonra ise Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Tercanlıoğlu, “Anconalı Cyriakos’un Kyzikos Antik Kenti’ni ziyaretine kısa bir bakış konulu sunumunu yaptı.
Haber : Önder Balıkçı



Yahya Doğan
20.05.2022 13:48:48
Kültürel haberler çok degerli devamını bekliyoruz.

  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli