Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Koçyiğit, kötü kokunun peşini bırakmıyor

Koçyiğit, kötü kokunun peşini bırakmıyor

CHP Balıkesir İl Genel Meclisi üyesi İsmet Koçyiğit, vatandaşların sıkça şikayet ettiği kötü kokuları tekrar gündeme getirerek, Bandırma halkının çevre konularına duyarlı olmadığını öne sürdü.

CHP Balıkesir İl Genel Meclisi üyesi İsmet Koçyiğit, vatandaşların sıkça şikayet ettiği kötü kokuları tekrar gündeme getirerek, Bandırma halkının çevre konularına duyarlı olmadığını öne sürdü.
İsmet Koçyiğit, bu konuyla ilgili Bandırma Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Baştabibi Dr. Zafer Yılmaz ile yaptığı görüşmede, gerekli çalışmaların yapıldığı ve önümüzdeki günlerde raporların hazırlanarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne gönderileceği bilgisini aldığını belirtti. 
Kötü kokuların kaynağını tespit edebilen ve "koku ölçer" diye bilinen cihazın Bandırma ve Balıkesir ilinde bulunmadığını belirten Koçyiğit, "Bu cihaz 20-25 bin lira değerinde. Ama ne ilde ne de ilçede var. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü ile yaptığım görüşmede kötü kokulardan haberi dahi yoktu, yanımda Zafer Beyi aradı ve bilgi aldı" dedi. 
Kötü kokuların kaynağı olarak belirtilen firmaların kapatılmasını asla istemediklerini söyleyen Koçyiğit, "Bu işletmeler istihdam sağlıyor. Kapatılmalarını asla istemiyoruz, ancak firmalar da gerekli tedbirlerini alsınlar. Bu bölgede bulunan tüm firmalar için bu söz konusu. Bandırma hastalıklı bir kent. İlçede tüm hastalıklar Balıkesir ortalamasından 3 kat daha fazla. Buna rağmen Bandırma`da vatandaşlar çevre konularına çok duyarsız. Kötü kokuyu duyduklarında şikayet edip çözüm arıyorlar. Kötü kokular yüzünden en az 50-60 kişi beni aradı, ama çevre ile ilgili bir toplantı olduğunda ancak 20 kişi katılıyor. Bandırma`da çevre kirliliği dikkate alınmalı. Bu işin partisi olmaz" şeklinde konuştu. 
Edincik Belediye Meclisi üyesi Hüseyin Ata ise, konu ile ilgili olarak TÜBİTAK`a başvuru yapılarak rapor alınması gerektiğini, alınacak olan bu raporun tüm kurumları bağlayıcı olduğunu söyledi. Ata, kötü kokularla alakalı Bandırma Belediyesi`nin de harekete geçmesi gerektiğini belirterek, "Bandırma Belediyesi`nde 3 tane çevre mühendisi var, onlar da gerekli işlemleri yapmalılar" şeklinde konuştu. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli