Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Koçyiğit, üreticinin perişan olduğunu söyledi

Koçyiğit, üreticinin perişan olduğunu söyledi

CHP Bandırma İl Genel Meclis Üyesi İsmet Koçyiğit Analarımızdan babalarımızdan kalan topraklar tehlikede dedi.

CHP Bandırma İl Genel Meclis Üyesi İsmet Koçyiğit "Analarımızdan babalarımızdan kalan topraklar tehlikede" dedi.
CHP Bandırma İGM Üyesi İsmet Koçyiğit, AKP`nin tarımda yanlış politikalar uyguladığını söyleyerek iktidarı sert bir dille eleştirdi.
Koçyiğit: "Köylü aldatıldığını düşünüyor"
Geçtiğimiz yıl üreticinin beklediği verimi ve desteği alamadığını belirten Koçyiğit, "Çiftçi bu yıl şimdiye kadar sadece karpuzdan istifade elde edebildi. Buğday, nohut, domates, kavun da beklenen hasat gerçekleşmedi. Balıkesir`de 70 bin çiftçi var. Bunun yaklaşık 10 bini ürettiğinin karşısını almıştır. Ayçiçeği fiyatları geçtiğimiz yıllarda 1,5 liraydı. Bandırma Borsası bu yıl 1 liradan alıyor. Köylüler görülmemiş şeyler yaşıyor. Köylüler aldatılıp soyulduğunu düşünüyor. Köylü perişan halde köylerde infial var" dedi.
Koçyiğit, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Gelinen noktada analarımızdan babalarımızdan kalan topraklar tehlikede. Çiftçi-üretici bankalara olan borcunu ödeyemez halde. Bana muhalefet yapıyorsun diyorlar ama bende çiftçiyim. Köydeki gerçekleri tek görmeyen AKP iktidarının seçilmiş kişileri. Bu ülkeyi yöneten insanlar. Balıkesir`deki seçim sonucunu kırsal alan belirleyecek. Buradan AKP oy alamaz. Balıkesir halkına şunu söylüyorum CHP`lilere güvensinler. Bizim sözümüzde özümüzde birdir. Ağzımızdan çıkan sözdür. Eğer parti olarak vaatlerimizi gerçekleştirmezsek ilk hesap soran ben olurum. Ben bu seçimde AKP`nin son seçimi olacağını düşünüyorum. AKP tarihin siyasi tozlu raflarına kalkacaktır."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli