Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Komisyon Batan gemi için toplandı

Komisyon Batan gemi  için toplandı

Marmara Denizi geçişi sırasında yükü yana kaydığı için Narlı Köyü iskelesine çekilen, Narlı Köyü iskelesinde ise alabora olarak yan yatan Tanzanya bayraklı PASHA isimli gemi ile ilgili olarak, Zarar Tespit Komisyonu bir araya geldi.

Marmara Denizi geçişi sırasında yükü yana kaydığı için Narlı Köyü iskelesine çekilen, Narlı Köyü iskelesinde ise alabora olarak yan yatan Tanzanya bayraklı PASHA isimli gemi ile ilgili olarak, Zarar Tespit Komisyonu bir araya geldi.
Pahsa isimli geminin verdiği zararın tespiti için Balıkesir Vali Yardımcısı Zeki Karaca başkanlığında Erdek Kaymakamlık makamında toplantı düzenlendi.
Erdek Kaymakamlığında gerçekleşen toplantıya Vali Yardımcısı Zeki Karaca, Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Gökçek, Erdek Belediye Başkan Vekili Halil Aydöner, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü kaptanı Nuri Kadayıf, Marmara Liman Başkanı Ayhan Özdemir, Erdek, Sahil Güvenlik Komutanlığı TCSG-94 Komutanı SG.Üst.Emre Dündar, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Başmühendisi Serpil Parlak, Erdek Belediye Başkanlığı Çevre Mühendisi Öznur Ak, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Şube Müdürü Günnur Berk, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre Mühendisleri N.Sibel İnanç ve Burak Beyazıt katıldı. 
Tanzanya bayraklı Pasha isimli gemi 13 Eylül 2013 günü saat: 21:00 civarında Narlı Köyü iskelesinde alabora olarak yan yatmıştı. Bunun üzerine, denizde olabilecek çevre kirliliğini önlemek amacıyla Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Tahlisiye II botu ekiplerince batan gemi etrafının bariyerle çevrilmek suretiyle geçici olarak çevre güvenliği sağlandı. Gemi kaptanı ve baş çarkçı beyanına göre geminin güvertesinde 5 adet 40`lık konteyner, ambarlarında MDF yüklü, geminin tanklarında ise 26 ton yakıt bulunuyor.
Zarar Tespit Komisyonu Narlı Köyü İskelesinde alabora olarak yan yatan gemiyi yerinde inceleyerek Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü uzmanları, Liman Başkanlığı ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü yetkililerinden bilgi aldı.
Yapılan toplantı ve incelemeden sonra alabora olarak yan yatan PASHA isimli gemi kaynaklı kirlilik hakkında Zarar Tespit Komisyonuna, Liman Başkanlığına henüz herhangi bir zarar bildirimi yapılmadığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünce olayın vuku olduğu tarihten itibaren yapılan ve yapılacak koruyucu tedbirlere ilişkin masrafların gemi armatöründen tahsili için komisyona bildirilmesine, Liman Başkanlığınca mer`i mevzuat gereğince olayın olduğu yerde gerekli duyurunun yapılmasına karar verildi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli