Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Konaklama vergisi yılbaşına ertelendi

Konaklama vergisi yılbaşına ertelendi

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı: ?Doğru karar?

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 1 Nisan 2020´de uygulamaya geçecek olan konaklama vergisinin yılbaşına ertelendiğini açıkladı. Ersoy, ?Konaklama vergisini, sektördeki sıkıntılar nedeniyle 1 Ocak 2021´ye erteledik? dedi.

Askıdaki personelin de kısa çalışma programından yararlanabileceğini belirten Bakan Ersoy, asgari ücret desteğinin de bu yıl sonuna dek uzatıldığını duyurdu.

Döviz kazandırıcı işletmelerin kredi garanti kefaletinin yüzde yüze çıkarıldığını belirten Ersoy, ?Normalde yüzde 80 olan kefalet, yüzde yüze çıkarıldı. Bu da sektör için bir çözüm önerisiydi ve gerçekleşmiş oldu? diye konuştu.

OTELCİLER ZORDA

Habertürk yazarı Fatih Altaylı da köşe yazısında, turizmcilerin zor durumlarına dikkati çekti. Altaylı, şunları yazdı:

?35 yıldır bir kez bile kapatmadığımız otellerin bazılarını kapatmak zorunda kaldık. Personelin büyük bölümünü hâlâ korumaya çalışıyoruz ama en fazla iki aylık canımız var. 20 gündür kasamıza tek kuruş girmedi. Fatura kesemiyoruz ama faturalar geliyor., kredi taksitleri geliyor. Şimdi elektrik şirketleri yılın ortalaması ile fatura yollayacakmış. Geçen yıl oteller full, enerji tüketimi doruktaydı. Şimdi ampul bile yanmıyor. O tüketim nerede? Olmayan tüketime vergi gelecek. Bu faturaları sonra gelip okusunlar. Hiçbirimiz bir yere kaçmıyoruz zaten.?

SARI: ?KONAKLAMA VERGİSİNİN ERTELENMESİ DOĞRU?

Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, Kültür ve Turizm Bakanlığı´nın, Koronavirüs salgını nedeniyle konaklama vergisini 1 Ocak 2021 tarihine ertelemesini doğru bir karar olarak gördüğüne işaret ederek, ?Zaten bu vergi bu yıl, 1 Nisan tarihinden başlamak üzere ilk kez uygulanacaktı. Zaten önümüzdeki turizm sezonunun biraz zor geçeceği görülüyor. Bu nedenle verginin ertelenmesi doğru bir karar? dedi.

Sarı, Erdek´teki vatandaşların ?Evde kal? çağrısına genelde uyduklarını vurgularken, hükümetin son olarak aldığı şehirler arası seyahat yasağı getirmesini doğru bulduğunu belirtirken, ?Bu karar keşke bir süre önce alınsaydı? diye konuştu.

Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli