Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Konut ve kira harcamasına en yüksek pay İstanbul´un oldu

Konut ve kira harcamasına en yüksek pay İstanbul´un oldu

Hane halkı Bütçe Araştırması´nın 2015, 2016 ve 2017 yıllarına ait verilerinin birleştirilmiş sonuçlarına göre; toplam

Hane halkı Bütçe Araştırması´nın 2015, 2016 ve 2017 yıllarına ait verilerinin birleştirilmiş sonuçlarına göre; toplam tüketim harcamalarının büyük bölümünü konut ve kira, gıda ve alkolsüz içecekler ile ulaştırma harcamaları oluşturdu. Konut ve kira harcamalarına en yüksek payı ayıran bölge % 30,7 oranıyla İstanbul Bölgesi iken en düşük payı ayıran bölge % 21,8 ile Doğu Karadeniz Bölgesi oldu.
Gıdaya en yüksek payı Ortadoğu Anadolu Bölgesi ayırdı
Tüketim harcamaları içinde gıda ve alkolsüz içecek harcaması payının en yüksek olduğu bölge % 27,1 ile Ortadoğu Anadolu Bölgesi iken, en düşük olduğu bölge %15,5 ile İstanbul Bölgesi oldu.
Ulaştırma harcamalarına Akdeniz Bölgesi en yüksek payı ayırdı
Ulaştırma harcamalarına en yüksek payı % 20,3 oranıyla Akdeniz Bölgesi ayırırken, en düşük payı ayıran bölge ise % 14,6 ile Ortadoğu Anadolu Bölgesi oldu.
Eğitime ayrılan pay İstanbul Bölgesi´nde en yüksek oldu
Tüketim harcamaları içinde eğitime % 3,3 oranıyla en yüksek payı İstanbul Bölgesi ayırırken, Doğu Karadeniz Bölgesi % 1 ile en düşük payı ayıran bölge oldu. Sağlık harcamalarına en yüksek payı % 2,4 ile İstanbul Bölgesi ve Batı Marmara Bölgesi, en düşük payı ise % 1,3 ile Ortadoğu Anadolu Bölgesi ayırdı.
Tüketim harcamalarının dörtte biri İstanbul Bölgesi´nde gerçekleşti
Araştırma sonuçlarına göre; Türkiye´deki toplam tüketim harcamalarının % 24,8´i İstanbul Bölgesi´nde oturan hane halkları tarafından gerçekleştirildi. İkinci sırada % 15,2 ile Ege Bölgesi yer alırken, bunu izleyen Akdeniz Bölgesi´nin payı % 11,4 oldu.
Tüketim harcamalarında en düşük payı Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi aldı
Türkiye´deki toplam hane halkı tüketim harcamalarında en düşük payı % 1,6 ile Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi aldı. Bu bölgeyi, % 2,9 oranıyla Ortadoğu Anadolu Bölgesi izledi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli