Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Konut ve kira harcamasına en yüksek payı İstanbul Bölgesi ayırdı

Konut ve kira harcamasına en yüksek payı İstanbul Bölgesi ayırdı

Hane halkı Bütçe Araştırması´nın 2016, 2017 ve 2018 yıllarına ait verilerinin

Hane halkı Bütçe Araştırması´nın 2016, 2017 ve 2018 yıllarına ait verilerinin birleştirilmiş sonuçlarına göre toplam tüketim harcamalarının büyük bölümünü konut ve kira, gıda ve alkolsüz içecekler ile ulaştırma harcamaları oluşturdu. Konut ve kira harcamalarına en yüksek payı ayıran bölge % 29,5 oranıyla İstanbul Bölgesi iken en düşük payı ayıran bölge % 21,4 ile Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi oldu.
Gıdaya en yüksek payı Güneydoğu Anadolu Bölgesi ayırdı
Tüketim harcamaları içinde gıda ve alkolsüz içecek harcaması payının en yüksek olduğu bölge % 26,9 ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi iken, en düşük olduğu bölge % 15,6 ile İstanbul Bölgesi oldu.
Ulaştırma harcamalarına Batı Anadolu ve Batı Karadeniz Bölgesi en yüksek payı ayırdı
Ulaştırma harcamalarına en yüksek payı % 19,9 oranıyla Batı Anadolu ve Batı Karadeniz Bölgesi ayırırken, en düşük payı ayıran bölge % 16,2 ile Ortadoğu Anadolu Bölgesi oldu.
Eğitime ayrılan pay İstanbul Bölgesi´nde en yüksek oldu
Tüketim harcamaları içinde eğitime % 3,5 oranıyla en yüksek payı İstanbul Bölgesi ayırırken, Doğu Karadeniz Bölgesi % 1 ile en düşük payı ayıran bölge oldu. Sağlık harcamalarına en yüksek payı % 2,7 ile Batı Marmara Bölgesi, en düşük payı ise % 1,2 ile Ortadoğu Anadolu Bölgesi ayırdı.
Tüketim harcamalarının dörtte biri İstanbul Bölgesi´nde gerçekleşti
Araştırma sonuçlarına göre; Türkiye´deki toplam tüketim harcamalarının % 24,4´ü İstanbul Bölgesi´nde oturan hane halkları tarafından gerçekleştirildi. İkinci sırada % 14,9 ile Ege Bölgesi yer alırken, bunu izleyen Doğu Marmara ve Akdeniz Bölgesi´nin payı % 11,2 oldu.
Tüketim harcamalarında en düşük payı Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi aldı
Türkiye´deki toplam hane halkı tüketim harcamalarında en düşük payı % 1,7 ile Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi aldı. Bu bölgeyi % 2,9 oranıyla Ortadoğu Anadolu Bölgesi izledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı