Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Kooperatif Başkanı Abdullah Şenol: Açıklanan zeytin alım fiyatlarından ortaklarımız memnun

Kooperatif Başkanı Abdullah Şenol: Açıklanan zeytin alım fiyatlarından ortaklarımız memnun

S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Şenol, 2017/2018 zeytin alım kampanya dönemi öncesi Marmarabirlik...

S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Şenol, 2017/2018 zeytin alım kampanya dönemi öncesi Marmarabirlik tarafından zeytin alım fiyatlarının açıklanmasını sevindirici bir gelişme olarak ifade etti.
Şenol, kampanyaya sayılı günler kala yaptığı yazılı açıklamayla; zeytin alım fiyatlarının kampanya öncesi açıklanmasını Marmarabirlik´in son yıllarda gerçekleştirdiği yeniliklere eklenen yeni bir yenilik olarak görülmesi gerektiğini işaret etti.
Zeytin hasadına bir hafta kala zeytin alım fiyatlarının açıklanmasını güzel bir sürpriz olarak değerlendiren Şenol, açıklamasını şöyle sürdürdü: ?Açıklanan zeytin alım fiyatları ortaklarımız arasında büyük bir memnuniyet yaratmıştır. Bu yıl hava şartlarının, zeytinin çiçek ve meyve tutumu aşamalarında çok uygun olması nedeniyle, özellikle yüksek kesimlerde zeytin, kalite (irilik) ve miktar yönünden çok olumlu gelişmiştir. Kooperatifimizde yürütülen Rekolte Beyannamesi alım işlerinde bugüne kadar 4.227 ortağımızdan 11.379 milyon kiloluk Rekolte Beyannamesi alınmıştır.

Bu yoğun ilgi ve ürün çokluğu (bereketi) nedeniyle Rekolte Beyannamesi vermeyen ortağımız kalmaması için, Rekolte Beyannamesi verme süresi Marmarabirlik tarafından 25 Ekim 2017 tarihine kadar uzatılmıştır. Ortaklarımızın ürün tesliminde zorluklarla karşılaşmaması ve ürününü sorunsuz bir şekilde kooperatife teslim edebilmesi için gerçek üretim durumlarına uygun rekoltelerini vermeleri önemlidir. 2016 yılı kış aylarının soğuk ve kar yağışlı geçmesi nedeniyle, bu yıl zeytin sineği gibi zararlılar hiç yok denecek kadar azdır. Ayrıca müstahsilimiz bahar aylarında zeytin güvesi zararlısı ile yağmurlardan sonra mantar hastalıkları ile etkin bir mücadele yaptıklarından, zeytinde aşırı bir dökme, mantar ve daküs hastalıkları görülmemiştir. Bu yıl için ortaklarımıza tavsiyemiz, günlük hasat sonrası zeytin kalibrajında elemeye özen göstermeleridir. Zeytinin iyi elenmemesi, eski elekler kullanılması, kooperatife teslim edilen zeytinlerin irili ufaklı olması durumunda müstahsilimiz parasal yönden zarar görmektedir. Müstahsilimizin zarar görmemesi, günlük hasat ettiği zeytinlerinin iyi bir elekten geçirilmesi amacıyla, Erdek´te Kooperatifimiz İdari Binasının yanındaki elekleri kullanabilirler. Elekleri eski olan veya eleme imkanı bulamayan ortaklarımızın kooperatif eleklerini kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Bu yıl köylerdeki zeytin alım yerlerimize yakın bölgelere söz konusu eleklerden konularak, köy ortaklarımızın hizmetine de sunulmuştur. Kooperatifimiz Yağhanesi 23.10.2017 tarihinde hizmete girmiş olup Kırma bedeli olarak ortaklarımızdan 0,17 TL/kg ve ortak dışı kırma bedeli olarak 0,22 TL/kg ücret alınacaktır. Zeytin Alım Kampanyamız, 25 Ekim 2017 Çarşamba gününden itibaren Erdek Merkez Depolarımızda başlayacaktır. Köy alım yerleri günlük alım kapasitesinin artması ile birlikte, öncelikle Karşıyaka, Düzler ve Ocaklar alım yerleri açılmaya başlayacak ve sonrasında tüm alım yerleri açılacaktır. Alım kampanyamızın kooperatifimize ve tüm ortaklarımıza hayırlı ve bol kazançlı olmasını diliyorum.?       Haber : Tuncay Ertan

 

 



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli