Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Kooperatif Başkanı Durak: Zeytin ürününde zarar tespiti yapılacak

Kooperatif Başkanı Durak: Zeytin ürününde zarar tespiti yapılacak

S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durak, zeytin ürününde bu yıl yaşanan zararın tespiti için, zeytin tarım satış kooperatifi olarak..

S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durak, zeytin ürününde bu yıl yaşanan zararın tespiti için, zeytin tarım satış kooperatifi olarak, Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüyle işbirliğine gidip, meydana gelen zararın rapor halinde hazırlanacağını ifade etti.
Erdek`te zararın % 50-55 civarında olduğunu ancak bu zarar oranının resmi kurumlarca yapılacak araştırma ve incelemeden sonra hazırlanacak raporla kayıt altına alınması gerektiğini işaret eden Hüseyin Durak, Marmarabirlik`e bağlı Gemlik-İznik-Orhangazi ve Mudanya zeytin tarım satış kooperatiflerinin bir araya gelip, bu sene yaşanan hava şartlarından dolayı kendi bölgelerindeki zeytinlerin kararmayıp yağlık ürüne dönüştüğünü dolayısıyla meydana gelen zararın % 60 olduğunun rapor haline getirildiğini belirtti.
Erdek ve çevresinde de, zeytinde rekolte yüksek olmasına rağmen 15 Ekim`den bu yana sık sık yaşanan anormal ısı farklılıklarından dolayı rekolte yüksek olmasına karşın bu yılki ürünün büyük bölümünün, buruşup yağlık zeytin çeşidine dönüştüğüne vurgu yapan Hüseyin Durak, S.S. 162 S. Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi`ne bağlı tüm üretici ortaklarında ekonomik anlamda kaybının % 50-55 oranında olduğunu kaydetti.
Pazartesi günü, kooperatif yönetiminin, Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü`ne bağlı uzmanlarla birlikte zeytinlik alanlarda araştırma ve inceleme yapılmak üzere kontrole çıkıldığını dile getiren Durak, "Erdek`te meydana gelen zayiatı rapor halinde hazırlayacağız. Hazırlanan rapor Marmarabirlik Yönetim Kuruluna sunulduktan sonra, birlik yönetimi de kendilerine gönderilen raporları bir dosya halinde Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç`a sunup, artık ilgili bakanlıktan gelecek kararı bekleyeceğiz" dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli