Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Kooperatif Çiftçilere gübre dağıtıyor

Kooperatif Çiftçilere gübre dağıtıyor

Marmarabirli-kebağlı S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi, müstahsillere ürün teslimatlarına göre gübre dağıtımına başladı.

Marmarabirlik`e bağlı S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi, müstahsillere ürün teslimatlarına göre gübre dağıtımına başladı.
Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi`nden yapılan açıklamada, hava koşullarının uygun olmasından dolayı geçtiğimiz yıllara göre gübre talebinin erken geldiğini bildirdi.
Gübre limitleri en az 600 lira olmak üzere ve ortakların 3 yıllık ürün teslimatlarına göre bu limitin yükseldiğine yer veren kooperatif yetkilileri, kooperatife yoğun bir talep olması dolayısıyla bizler de ihtiyaçları karşılamak adına gübre fabrikalarına siparişimizi önceden fazlasıyla verdik. Gübre sevkiyatı aralıksız devam ediyor şeklinde konuştu.
6 çeşit gübre dağıtıldığı dile getirilirken, 18 Ocak 2014`te başlayan gübre dağıtımında bugüne kadar yaklaşık  403 bin 950 kg sipariş alındığı, 166.050 kg  gübrenin dağıtmının yapıldığı öğrenildi.
Gübrenin peşin ve vadeli olmak üzere iki satış seçeneğinin sunulduğunu belirten yetkililer, peşin satış rakamlarının vadeli satış rakamlarına göre daha düşük olduğunu vurguladı.
İlaç zamanı geldiğinde ortakların mağdur olmadan ilaç ihtiyaçlarının da karşılanabileceği, kurak bir yıl olması zeytin üretimini etkileyeceği için ortakların bilinçli gübreleme yapmaları tavsiye edildi.
Kooperatif yetkilileri son olarak yaptıkları açıklamada, görev yapmakta olan ziraat mühendisi kendilerini bilgilendirerek doğru gübreleme konusunda gerekli desteği verecek diyerek, zeytin üreticisine hayırlı ve bol mahsullü bir yıl diledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli