Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Kooperatif mutfağı Teferic Şenliklerine hazır

Kooperatif mutfağı Teferic Şenliklerine hazır

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in öncülüğünde kurulan S.S. Ayvalık Üretim ve Pazarlama Kooperatifi hayata geçirdiği Kooperatif Üretim Mutfağı ile kadınların yaptıkları gıdaların yanı sıra hazırladıkları yöresel ürünlerle hem

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in öncülüğünde kurulan S.S. Ayvalık Üretim ve Pazarlama Kooperatifi hayata geçirdiği Kooperatif Üretim Mutfağı ile kadınların yaptıkları gıdaların yanı sıra hazırladıkları yöresel ürünlerle hem kooperatife hem de kendi bütçelerine kazanç sağlayacak. 
Ayvalık Belediyesi’nin destekleriyle tadilatı yapılan Küçükköy Belediyesi eski Hizmet Binası’nda profesyonel malzemelerle kurulan mutfakta, köy mantısı, erişte, salça, reçel, tarhana, gibi geleneksel ürünleri hazırlayarak, 5. Küçükköy Teferic Şenlikleri’nde açılacak stantlarla satışa sunacaklar. 
Küçükköy Mahallesi’nde yer alan, Ayvalık Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü'nden onaylı imalathanede kooperatif satış merkezine gece gündüz yoğun mesaiyle Teferic Şenlikleri ve sonrasında başlayacak turizm sezonu öncesi ürün yetiştiren kadınlar kazandıklarıyla aile bütçelerine önemli miktarda maddi katkı sağlıyor. 
S.S. Ayvalık Üretim ve Pazarlama Kooperatifi'nin başarılı bir grafik çizdiğini, mahalle evlerindeki kadınların katılımıyla üretilen gıda ürünlerinin satıldığı kooperatif mağazalarının ülke genelinde ilgi odağı olduğunu söyleyen Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin “Ayvalık ilçe merkezi ve gümrük kapısı önünde bulunan kooperatif mağazalarının yanı sıra, farklı bölgelerde kurulan kooperatif stantlarının ilgi odağı olmayı sürdürdüğünü belirtti. 
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı