Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Kooperatif yöneticileri su peşinde

Kooperatif  yöneticileri su peşinde

İklim değişiklikleri ve yağış miktarının azalması nedeniyle, özellikle yaz aylarında tarımsal alanların sulanması noktasında sıkıntı yaşayan Erdek’li müstahsilin su sorununun ortadan kaldırılmasına yönelik S.S. 162 Sayılı Erdek Ze

İklim değişiklikleri ve yağış miktarının azalması nedeniyle, özellikle yaz aylarında tarımsal alanların sulanması noktasında sıkıntı yaşayan Erdek’li müstahsilin su sorununun ortadan kaldırılmasına yönelik S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi tarafından çalışma başlatıldı. 
Bölgemizde zeytin ürünü başta olmak üzere üretimin artması ve üreticilerin gelir artışı elde etmesi için önemli projelere imza atan S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Abdullah Şenol, beraberinde Marmarabirlik Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa İlgen ile birlikte Balıkesir’e gitti. Son yıllarda etkisini gösteren kuraklık nedeniyle iyice zorlaşan sulama faaliyetlerini desteklemek amacıyla Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile DSİ Balıkesir Bölge Müdürlüğü ziyaret edildi. 
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürü İzzet Günal’ı makamlarında ziyaret eden heyette yer alan, S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Şenol, ziyaret nedenini “Zeytin ürünü dahil Kapıdağ’da tarım ürünlerinin artışı için susuz arazilerin sulanabilme çalışmalarının başlatılması” olarak açıkladı. 
Erdek Kapıdağ’daki sulanabilir arazi oranının % 15 olduğunu aktaran Şenol, devamında şöyle konuştu: “Erdek ve Kapıdağ’da yer alan 300 bin zeytin ağacı sulanabilirken, 800 bin ağaç ise sulanamıyor. Sadece zeytin ağaçlarının değil, Kapıdağ’daki tüm tarım ürünlerinin kurtuluşu sulama sistemlerine bağlı. Kapıdağ’da boşa akan sular var. Bu suların bir yerde toplanıh tarımsal ürünlerin sulamasına tahsisi bölgenin geleceği açısından çok önemlidir.” dedi. 
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne gerçekleşen ziyareti Balıkesir DSİ 25. Bölge Müdürü Nazmi Koçak ile sürdüren Şenol ve İlgen, aynı talebi burada da dile getirdi. 
Balıkesir ziyaretini değerlendiren Şenol, her iki kurumda yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini belirterek, taleplerine destekleyici yaklaşım gösteren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a, BASKİ Genel Müdürü İzzet Günal ve DSİ Balıkesir Bölge Müdürü Nazmi Koçak’a teşekkür etti. 
Haber : Tuncay Ertah



Anahtar Kelimeler: Kooperatif yöneticileri peşinde
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli