Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Kooperatif´ten müstahsile gübreleme "Toprak ve Yaprak Analizi" uyarısı

Kooperatif´ten müstahsile gübreleme

S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi ve özel bir tarım firması işbirliğiyle, çiftçilere toprak ve yaprak analizi uygulamasının başlatıldığı bildirildi.

S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi ve özel bir tarım firması işbirliğiyle, çiftçilere toprak ve yaprak analizi uygulamasının başlatıldığı bildirildi.
Toprak ve yaprak analizlerinin yaptırılmasıyla hem çevrenin ve hem de ülkenin kazanacağının altını çizen kooperatif yetkilileri konuyla ilgili şu görüşleri paylaştı: ?Zeytin ağaçlarının normal bir gelişme gösterebilmesi, istenilen verim ve kalitede ürün alınabilmesi için bitkinin her yıl topraktan kaldırdığı besin maddelerinin düzenli bir gübreleme ile toprağa tekrar verilmesi gerekir. Yapılan gübrelemelerden beklenilen sonuçların alınabilmesi için de gübrelemenin zamanında ve usulüne uygun olarak yapılması gerekir. Yetersiz yapılan bir gübreleme ile ürün miktarında istenen artış sağlanamazken, gereğinden fazla yapılan gübreleme ekonomik olmadığı gibi toprağın fiziksel, kimyasal yapısını bozar ve çevreyi kirletir. 

Gübrelemenin toprak ve yaprak analizlerine dayalı olarak yapılması ile bu olumsuzlukları en aza indirmemiz mümkün olmaktadır. Kışlık taban gübresi uygulaması yapmadan önce tahlilinizi yaptırmanız gerekir."
Toprak ve yaprak analizi yaptırmak isteyen çiftçilerden, analiz ücretinin gelecek yıl ürün bedelinden tahsil edileceği bilgisi veren kooperatif yetkilileri, bu yıl hasat bitiminden hemen sonra toprak ve yaprak analizi yaptırmak isteyen ortaklarımızın kooperatifimize başvuruda bulunarak talep yazdırmaları halinde toprak ve yaprak numune alma işlemleri teknik personeller tarafından yapılacaktır.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false