Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Köpeğe saldıran tilki kuduz...

Köpeğe saldıran tilki kuduz...

Erdek Hayvan Sağlık Zabıta Komisyonunca, Gedeve Bölgesi merkez alınmak üzere 35-40 kilometre çapındaki alanda yaşayan köpek, kedi ve çiftlik hayvanlarının aşılama çalışmalarına başlanıldığı öğrenildi.

Erdek Hayvan Sağlık Zabıta Komisyonu`nca, Gedeve Bölgesi merkez alınmak üzere 35-40 kilometre çapındaki alanda yaşayan köpek, kedi ve çiftlik hayvanlarının aşılama çalışmalarına başlanıldığı öğrenildi.
Erdek Gedeve Bölgesi`nde, sahipli bir köpeğe saldıran tilkinin öldürülmesi sonrası, veteriner kontrol araştırma enstitüsüne gönderilen tilkinin kuduz çıkması üzerine Gedeve Bölgesinin karantinaya alınması bekleniyor.
Erdek-Bandırma Karayolunun yer aldığı Gedeve Bölgesinde, bahçe içinde bağlı bir köpeğe saldıran tilkinin, köpeğin sahibi tarafından ölü olarak ele geçmesini takiben, tilkide yapılan kontrolde kuduz mikrobu tespit edilmesiyle Gedeve Bölgesinin karantina altına alınma çalışmalarının başlayacağı belirtiliyor.
Edinilen bilgiye göre; İlçemiz Gedeve Bölgesi`nde bir müstahsilin zeytin bahçesine giren tilki burada bulunan bir köpeği ısırdı. Köpeğini tilkinin saldırısından kurtarmak isteyen bahçe sahibi tilkiyi ağır yaralı bir şekilde ele geçirdi. Bahçe sahibinin durumu ilgililere bildirmesi üzerine ölü ele geçirilen tilki, araştırma yapılmak üzere İstanbul`da faaliyet gösteren bir Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü`ne gönderildi. Burada yapılan araştırmada ise tilkide kuduz hastalığına rastlanıldı. 
Tilkiden alınan numunelerin pozitif çıkması üzerine, Gedeve Bölgesi merkez alınmak üzere 35-40 kilometre çapındaki tüm bölgeye 6 ay süreyle tüm hayvan giriş ve çıkışlarının yasaklanacağı tahmin edilirken, bölgedeki tüm sahipli hayvanların olası hastalığa karşı aşılama çalışmaları için Erdek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü`ne götürmeleri, sahipsiz hayvanların ise Erdek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü`nce görevlen-dirilecek ekipler tarafından sahipsiz hayvan barınağında toplanıp burada aşılama çalışmalarının gerçekleşeceği bildirildi. Yetkililer, şu anda telaş edecek bir durumun söz konusu olmadığını dile getirip, yaşanan bu gelişmelerle ilgili tüm tedbirlerin, Erdek Kayma-kamlığı, Belediye Baş-kanlığı, Sağlık Gurup Başkanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, Ziraat Odası Başkanlığı ile Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü`nün bir araya geldiği, İlçe Hayvan Sağlık Zabıta Komisyonu tarafından birlikte yürütüleceği kaydedildi.
K. Deniz Şekerci


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli