Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Köpeğinin ölümünden veterineri sorumlu tuttu

Köpeğinin ölümünden veterineri sorumlu tuttu

Bandırma´da yaşayan bir hayvan sahibi köpeğini kısırlaştırmak için veterinere götürdü, sonucu çok ağır oldu.

Bandırma´da yaşayan bir hayvan sahibi köpeğini kısırlaştırmak için veterinere götürdü, sonucu çok ağır oldu.

Bandırma´da yaşayan Selen İşçi isimli vatandaş köpeğini kısırlaştırmak için veterinerliğe götürdü. İddiaya göre köpeğini çok sağlıklı bir şekildeyken veterinere götüren İşçi kısırlaştırma operasyonunda iki yaşındaki Gofret adını verdiği köpeğini kaybetti.

Kısırlaştırılma operasyonunda ameliyat masasında kalan Gofret isimli köpeğin sahibi can yoldaşım dediği köpeğinin ölümünden veterineri sorumlu tuttu. 

Konu hakkında gazetemize açıklama yapan İşçi "Gofret´in hiçbir sağlık problemi yoktu, 2 yaşına yeni girmişti. İleride herhangi bir sağlık problemi olmasın diye kısırlaştırmaya karar verdik. Erkek köpek olduğu içinde operasyonun 30 dakika içerisinde biteceği bir saatte yürüyüp eve gidebileceği söylendi. Bizde Bandırma´da faaliyet gösteren Banvet Veterinerliğe köpeğimizi götürdük. Ameliyatı yaptılar çıktılar siz gidin ayılsın biz sizi ararız gelirsiniz dediler. Biz eve geldik döndüğümüzde herkes ameliyathaneye tekrar girmiş, bize sormadan hayvana tekrar narkoz vererek yeniden ameliyata almışlar. Ne oldu diye sorduk, birisi komplikasyon dedi diğeri dikişleriyle oynadı dedi hepsi farklı bahaneler söyledi. İkinci ameliyatta bitti çıktılar içeri bir girdik plaj havlusuna yatırmışlar hayvanı ayılınca götürürsünüz bitti dediler. Hayvan üç saat ayılamadı ve hala kanaması devam ediyordu. İlaç istedi biri diğeri dedi ilaç elimizde yok diyerek eczaneye gittiler. Biz en son dayanamadık dedik olmuyor böyle başka veterinere götürelim. Diğer veterinere götürdük hep beraber orda önce kan testi yaptılar. Testte aşırı kan kaybettiği ortaya çıktı. Mecbur tekrar ameliyata aldılar. Ameliyatta yarayı açınca her şey ortaya çıktı meğer hayvanın damarını bağlayamamışlar, damar geriye kaçmış ve saatlerce kanama geçirmiş. En sonunda iç kanamaya dayanamadı ve zavallı hayvan öldü. Veteriner hatası nedeniyle ölen yavrumuz bizim her şeyimizdi.  Bu yaptıklarının yanında kalmasını istemiyorum, yetkili mercilerin yardımcı olmasını bekliyorum" diye konuştu

Haber:Tuncay Ertan



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli