Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Körfez Bölgesinin akciğerinde yangın çıktı

Körfez Bölgesinin akciğerinde yangın çıktı

Kazdağları´nda 4 ayrı noktada orman yangını çıktı.

Kazdağları´nda 4 ayrı noktada orman yangını çıktı.
Edremit İlçesi´nde, Kazdağları´nın en önemli bölgelerinden biri olan Şahinderesi Kanyonu yakınlarında orman yangını çıktı. 30 Haziran´da yine Kazdağları´nda çıkan ve kundaklama olarak kayıtlara geçen yangında olduğu gibi, bu sefer de yangın 4 ayrı noktadan başladı.
Altınoluk Mahallesi´nin yukarı kısımlarında bulunan Şahinderesi Kanyonu bölgesindeki yangına 2 yangın söndürme uçağı, 4 helikopter, 24 arazöz ve 2 dozer ile müdahale ediliyor. 4 ayrı noktada aynı anda çıkan ve kundaklama şüphesi bulunan yangını söndürmek için bölgedeki çalışmalar aralıksız olarak sürdü.
Balıkesir Orman Bölge Müdürü Metin Kırcı, "Altınoluk Mahallesi´nin üst kısımlarında Kazdağları Şahindere Kanyonu Mevkii´nde 4 ayrı noktada orman yangını çıktı. İhbarın ardından hemen harekete geçildi ve ilk müdahaleyi 6 dakika içinde helikopterle yaptık. Bölgeye 2 yangın söndürme uçağı, 4 helikopter, 24 arazöz ve 2 dozer sevk edildi. Çok büyük alanda etkili değil, ancak 4 ayrı noktada olması ve rüzgar işi zorlaştırıyor ekiplerimiz aralıksız çalışıyor" dedi.
Şahindere Kanyonunda 4 ayrı noktadan çıkan orman yangını kontrol altına alınırken, soğutma çalışmalarına geçildiği öğrenildi.
Edremit ilçesi Kazdağları´nda çıkan orman yangınında 8 hektarlık alan zarar görürken sabotaj iddiasıyla ilgili 1 şüpheli gözaltına alındı. Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı